Comcast weerlegt WSJ rapport over fusies en overnames

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 25, 2021
  • Comcast CFO zegt: "het bedrijf heeft op dit moment geen nieuwe activa nodig".
  • Rich Greenfield bespreekt het fusie- en overnamepotentieel van Comcast bij CNBC's "Squawk Box".
  • Comcast Corp opende donderdag ongeveer 3% lager op de aandelenmarkt.

In een op woensdag gepubliceerd rapport zei de Wall Street Journal dat Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) op jacht was naar fusies en overnames om zijn aanwezigheid in het streaminglandschap verder uit te breiden. Op donderdagochtend noemde Comcast het WSJ rapport echter “pure speculatie” en benadrukte dat tijdens een recent analistenevenement de CFO al bevestigde dat “ze op dit moment geen nieuwe activa nodig hebben”.

Rich Greenfield’s opmerkingen over CNBC’s “Squawk Box”

Het WSJ rapport had gezegd dat Comcast een mogelijke samenwerking met ViacomCBS aan het onderzoeken was. In een commentaar op de aannemelijkheid van een dergelijke deal zei de mede-oprichter van LightShed Partners, Rich Greenfield, op CNBC’s “Squawk Box”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Vergeet niet, Viacom is niet alleen Viacom meer. Na drie jaar vechten heeft Shari Redstone Viacom herenigd met CBS. En CBS kan niet worden samengevoegd met NBC. Dus voor een transactie zoals voorspeld in het WSJ rapport, moet Comcast waarschijnlijk NBC Universal afsplitsen, wat Brian Roberts volgens mij niet wil doen. En Sherry Redstone en Viacom moeten het bedrijf weer uit elkaar halen. Kijk, schaal is natuurlijk belangrijker. Het lijdt geen twijfel dat NBC Universal nog meer schaal nodig heeft aan de inhoudskant. Maar ik denk gewoon niet dat die transactie snel zal plaatsvinden.”

Volgens Greenfield, als Comcast had willen uitbreiden via fusies en overnames, zou MGM een pure contentstudio aannemelijker zijn geweest in termen van wettelijke goedkeuring. Anders, zonder NBC Universal als een afzonderlijk bedrijf af te stoten, is de kans op een grote media-acquisitie voor Comcast erg klein.

Zou Comcast in plaats daarvan Roku Inc kunnen overnemen?

Het WSJ rapport noemde Roku ook als een potentiële overname die Comcast zou kunnen overwegen. In reactie daarop zei de mede-oprichter van LightShed Partners:

“Vier jaar geleden, toen Roku een bedrijf van 6 miljard dollar was, sloegen we op de trom voor Comcast om Roku te kopen en landelijk te gaan. Maar dat deden ze niet. Roku is nu een bedrijf van $ 50 miljard; je moet het waarschijnlijk kopen voor $ 70 miljard of zelfs veel meer. Het is nu gewoon een hele grote aanwinst. Comcast heeft daarmee de boot gemist.”

Greenfield benadrukte ook dat de aandeelhouders van Comcast willen dat het bedrijf in tweeën wordt gesplitst; de kabelactiviteiten en NBC Universal, die zouden kunnen worden overgenomen of door overnames kunnen groeien.

Het aandeel Comcast opende donderdag ongeveer 3% lager. Op jaarbasis is het aandeel meer dan 10% gestegen. Op het moment van schrijven wordt het in Philadelphia gevestigde bedrijf gewaardeerd op $ 257 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 22,15.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld