Dit is wat het FedEx resultatenrapport over Q4 ons vertelt

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 25, 2021
  • FedEx overtreft de schattingen van Wall Street in FQ4.
  • Het bezorgservicebedrijf bood geen toekomstige begeleiding.
  • FedEx aandelen zijn donderdag 4% gedaald in de verlengde handel.

FedEx Corp (NYSE: FDX) publiceerde donderdag haar winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat beter uitkwam dan verwacht. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties toe aan een door COVID-19 aangedreven boost in de VS en elders.

“We blijven een belangrijke rol spelen in het wereldwijde economische herstel en de levering van COVID-19 vaccins en hulpgoederen in de VS, Canada en meer dan 35 andere landen”, aldus CEO Frederick Smith.

Financiële prestatie

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

FedEx rapporteerde in het vierde kwartaal $ 1,87 miljard aan netto-inkomsten, wat zich vertaalt naar $ 6,88 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het een nettoverlies van $ 334 miljoen geboekt, of $ 1,28 per aandeel. Op aangepaste basis verdiende het bezorgservicebedrijf $ 5,01 per aandeel. FedEx had in het voorgaande kwartaal (Q3) ook de marktschattingen overtroffen.

FedEx genereerde in het vierde kwartaal een omzet van $ 22,6 miljard, een stijging ten opzichte van $ 17,04 miljard vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts een omzet van 21,5 miljard dollar en een winst per aandeel van 5,02 dollar voorspeld.

Jaarresultaten en toekomstvooruitzichten

Voor het volledige boekjaar zei FedEx dat zijn netto-inkomen $ 5,23 miljard bedroeg, vergeleken met het cijfer van $ 1,29 miljard een jaar geleden. De omzet van $ 84 miljard in fiscaal 2021 steeg ook van $ 69,2 miljard vorig jaar. Beide cijfers verslaan de schattingen van Wall Street.

FedEx heeft donderdag afgezien van het geven van advies voor fiscaal 2022, maar CFO Michael Lenz sprak het vertrouwen uit dat het momentum sterk zal blijven.

Gina Sanchez reageert op CNBC’s “Closing Bell”

In een reactie op de financiële update zei Chantico Global CEO Gina Sanchez over CNBC’s “Closing Bell”:

“Ik denk dat de markt op zoek was naar iets anders. En zoveel ervan was al geprijsd voor FedEx. Ze liepen dus echt tegen waarderingsproblemen aan. Als je vooruit kijkt, is het niet per se slecht gewaardeerd, maar er was gewoon zoveel beweging, een beetje anticiperend op dit aantal, dat het met enige teleurstelling moest worden gecorrigeerd.”

In apart nieuws uit de Verenigde Staten maakte Accenture donderdag ook haar financiële kwartaalresultaten bekend.

Impact op de aandelenkoers

De FedEx aandelen waren donderdag iets minder dan 4% lager in de handel na sluitingstijd. Inclusief de prijsactie, wisselt het aandeel nu van eigenaar voor $ 292 per aandeel. Ter vergelijking: het in Memphis gevestigde bedrijf was het jaar begonnen met $ 253 per aandeel.

Begin mei 2020 was FedEx vanwege de COVID-19 beperkingen gedaald tot een dieptepunt van $ 108 per aandeel. Op het moment van schrijven heeft het aan de NYSE genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van $ 80,58 miljard en een koers-winstverhouding van 26,89.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld