Goldman Sachs: General Electric aandelen kunnen 24% stijgen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 29, 2021
  • Goldman Sachs herhaalt zijn koopadvies voor GE met een koersdoel van $16.
  • De investeringsbank voegde het bedrijf toe aan haar lijst van 'top large caps'.
  • Stephanie Link bespreekt de opmerking van Goldman Sachs bij het "Halftime Report" van CNBC.

General Electric Company (NYSE: GE) opende dinsdag ongeveer 2% op de aandelenmarkt, aangezien Goldman Sachs zei dat dit het beste industriële aandeel is dat zal profiteren van de heropening. De investeringsbank voegde GE ook toe aan haar lijst van ‘top large caps’.

Goldman Sachs heeft een koersdoel van $16 op GE

Goldman Sachs herhaalde zijn koopadvies voor General Electric met een koersdoel van 16 dollar per aandeel, wat neerkomt op een opwaarts potentieel van ongeveer 24%. In de tweede helft van 2021 verwacht het dat de Amerikaanse multinational zijn industriële vrije kasstroom zal verhogen tot bijna $ 4,5 miljard. Goldman Sachs is ervan overtuigd dat een scherp herstel van hernieuwbare energie en ruimtevaart het aandeel veerkrachtiger zal maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een klantnota zei de financiële dienstverlener dinsdag:

“We zien het volgende hoofdstuk voor GE, voorbij ons prijsdoel van $ 16, als gedreven door (dubbelcijferige) FCF marges (of $ 1/sh in FCF), wat een waardering van $ 20+ zou impliceren. Ten slotte is GE het meest rentegevoelige aandeel in onze dekking, en de GS Econ-visie is dat de tarieven tegen het einde van het jaar stijgen tot 1,9%.”

De opmerkingen van Stephanie Link bij het “Halftime Report” van CNBC

General Electric is gepland voor zijn aangekondigde één-voor-acht reverse stock split op 30 juli. In een reactie op Goldman’s oproep op CNBC’s “Halftime Report”, zei Stephanie Link, portfoliomanager van Hightower:

“GE’s CEO verandert het schip en verandert de cultuur. Hij laat het bedrijf krimpen om te groeien en wendbaarder te zijn, en zich te concentreren op wat ze echt goed doen, namelijk lucht- en ruimtevaart en gezondheidszorg. Ze hebben ook een aantal tuck-in aanwinsten gedaan. In de komende jaren kan de vrije kasstroom oplopen tot $ 7 miljard. Dus ik ben nog steeds aan boord en ik blijf aan boord.”

Stephanie legde in hetzelfde interview ook uit waarom ze bullish is over de industrie. Vergeleken met het begin van het jaar is General Electric op dit moment ongeveer 25% gestegen. Het is van plan om zijn Q2 resultaten op 27 juli te publiceren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld