Josh Brown heeft zijn volledige belang in Zoom verkocht

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 29, 2021
  • Josh Brown wil liquide zijn voor andere, meer opwindende kansen.
  • Zoom heeft een definitieve overeenkomst getekend om Kites GmbH over te nemen.
  • Het softwarebedrijf verwacht dit jaar een omzet van 3,99 miljard dollar.

Josh Brown, CEO van Ritholtz Wealth Management, zei dinsdag dat hij geen katalysator ziet die op korte termijn een nieuwe grote rally in Zoom Video Communications Inc (NASDAQ: ZM) zou kunnen aanwakkeren en heeft zijn volledige belang in het softwarebedrijf verkocht.

Josh Brown’s opmerkingen bij CNBC’s “Halftime Report”

Brown had vóór het begin van de pandemie aandelen gekocht van het in San Jose gevestigde bedrijf. Omdat Zoom een essentieel hulpmiddel werd tijdens de thuiswerksituatie, won het aandeel bijna 400% tijdens de COVID-19 crisis. Op CNBC’s “Halftime Report” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Met $ 114 miljard op een achterblijvende omzet van $ 3,2 miljard, denk ik nog steeds dat Zoom in orde is. Het lijkt erop dat de bodem in mei is bereikt en vormt een mooie opwaartse trend na het laatste winstrapport. Ik heb geen probleem met het bedrijf of de aandelen; Ik wil gewoon liquide zijn voor andere, meer opwindende kansen.”

De Amerikaanse auteur en columnist onthield zich echter van verdere informatie over in welke aandelen hij hierna geïnteresseerd zou zijn. Eveneens op dinsdag tekende Zoom een definitieve overeenkomst voor de overname van Kites GmbH, dat realtime oplossingen voor machinevertaling ontwikkelt. De voorwaarden van de overeenkomst zijn nog niet bekendgemaakt.

Zoom verwacht dit jaar tot $3,99 miljard aan omzet

Het nieuws komt bijna een maand nadat Zoom zijn financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal rapporteerde die de schattingen van Wall Street overtroffen. Voor het volledige boekjaar voorspelt Zoom nu dat de winst per aandeel zal dalen tussen $ 4,56 en $ 4,61. Het verwacht dit jaar een omzet van 3,99 miljard dollar.

Op het moment van schrijven staat Zoom ongeveer 30% lager op de aandelenmarkt vergeleken met het jaar tot nu toe van $ 568 per aandeel in oktober 2020.

Tijdens hetzelfde interview met CNBC legde Stephanie Link, Chief Investment Strategist van Hightower Advisors, ook uit waarom ze Marriot International-aandelen verkoopt op een moment dat investeerders vooral geïnteresseerd zijn in het kopen van hotelaandelen als onderdeel van de heropening.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld