Pro: ‘Robinhood zal een van de grootste meme-aandelen worden’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 2, 2021
  • Robinhood dient bij de SEC een aanvraagin om zijn aandelen op de Nasdaq te noteren onder de ticker HOOD.
  • Expert zegt dat het een enorme prestatie is voor Robinhood.
  • De Amerikaanse financiële dienstverlener heeft onlangs zijn marges verlaagd van 5% naar 2,5%.

Een dag nadat de waakhond van Wall Street een boete van $ 70 miljoen had opgelegd aan Robinhood Markets Inc – de hoogste die het ooit in de geschiedenis heeft opgelegd – diende de financiële dienstverlener bij de Amerikaanse SEC een aanvraag in om naar de beurs te gaan.

Robinhood wil zijn aandelen noteren op de Nasdaq Stock Exchange onder de ticker HOOD. Het Amerikaanse bedrijf verwacht $ 100 miljoen aan kapitaal op te halen bij de beursgang en heeft de exacte datum van zijn debuut nog niet bekendgemaakt.

Thomas Peterffy’s opmerkingen bij CNBC’s “Squawk Box”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op de “Squawk Box” van CNBC erkende de oprichter en voorzitter van Interactive Brokers, Thomas Peterffy, de bijdrage van Robinhood aan de wereld van de detailhandel en verwelkomde hij het nieuws van zijn mogelijke beursgang. Peterffy zei:

“Het is een fantastische prestatie om 80 miljoen mensen op de markt te brengen die hier anders niet zouden zijn. Het is een geweldige dienst aan het land en ik denk dat meer concurrentie geweldig zal zijn voor de toekomst van onze economie.”

Robinhood heeft onlangs zijn marges verlaagd van 5% naar 2,5%, maar het is nog steeds twee keer zoveel als Interactive Brokers.

Robinhood zou wel eens het grootste meme-aandeel ooit kunnen worden

Peterffy erkende dat Robinhood de afgelopen maanden een paar misstappen heeft gemaakt die tot uitdagingen op het gebied van regelgeving hebben geleid, maar negeerde deze als onvermijdelijk voor een bedrijf dat in zo’n agressief tempo groeit. Volgens de IB voorzitter heeft Robinhood het potentieel om ‘in de toekomst het grootste meme-aandeel te worden’.

“Ze hebben een negatief eigen vermogen, ongeveer nul winst, maar ze groeien erg snel. En dat soort dingen lijkt de markt de laatste tijd leuk te vinden”, voegde Peterffy eraan toe.

Peterffy was gefixeerd op hoe geweldig het is dat Robinhood steeds meer mensen op de markt brengt, aangezien dat op de lange termijn ook gunstig kan zijn voor Interactive Brokers. Hij gaf toe dat veel van de nieuwe spelers het aanvankelijk niet goed doen, maar degenen die dat uiteindelijk wel doen, zijn op zoek naar een ‘meer serieuze broker’, en dat is waar IB binnenkomt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld