AUD/USD blijft stabiel nadat de RBA zijn opkoopprogramma voor obligaties heeft aangepast

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jul 6, 2021
  • Het AUD/USD paar steeg voor de derde dag op rij na de laatste RBA beslissing.
  • De bank liet de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid.
  • Het maakte ook enkele aanpassingen aan zijn programma voor het kopen van obligaties.

De Australische dollar (AUD/USD) is voor de derde dag op rij gestegen, aangezien beleggers reageren op het laatste rentebesluit van de Reserve Bank of Australia (RBA). Het paar steeg naar een hoogtepunt van 0.7570, wat 1,75% boven het laagste niveau van vorige week was.

RBA rentebesluit

De RBA sloot dinsdag haar tweedaagse monetairbeleidsvergadering af. De door Philip Lowe geleide bank besloot de rente ongewijzigd te laten op 0,10%. Het handhaafde ook de rente op de saldi van de valuta-afwikkeling op nul procent.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verder besloot de RBA om de controle over de rentecurve intact te laten. De bank streeft ernaar het rendement van de obligatie van april 2024 op 10 basispunten te houden. Voorafgaand aan de vergadering verwachtten sommige analisten dat de bank zou overstappen van de obligatie van april 2024 naar september.

Ondertussen zal de RBA doorgaan met haar kwantitatieve versoepelingsprogramma. Het zal het aantal gekochte obligaties tot ten minste half november verminderen tot $ 4 miljard per week. De bank zei:

“Deze maatregelen zullen de aanhoudende monetaire steun bieden die de economie nodig heeft bij de overgang van de herstelfase naar de expansiefase. De raad van bestuur is vastbesloten om de doelstellingen van volledige werkgelegenheid en inflatie te bereiken die in overeenstemming zijn met de doelstelling.”

De RBA verwacht dat de inflatie in 2021 zal oplopen tot 1,5% en volgend jaar op 2%. Ook verwacht zij dat de inflatie tijdelijk zal oplopen tot boven de 3,5%. Ook verwacht het dat de arbeidsmarkt verder zal verkrappen.

Het besluit van de RBA kwam op een moment dat er zorgen zijn over de Delta-variant van het coronavirus in Australië. Sommige staten zijn zelfs begonnen met het toevoegen van enkele beperkingen om de verspreiding te beteugelen. Toch doet de economie het goed, zoals blijkt uit de sterke PMI-cijfers voor de verwerkende industrie en de dienstensector.

AUD/USD technische analyse

AUD/USD
AUD/USD grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD/USD pair vorige week daalde naar 0.7445. Daarna hervatte het de bullish trend en het handelt nu op 0,7570. Het is boven het 25-daags voortschrijdend gemiddelde en de Ichimoku wolk gestegen. Het sein en de hoofdlijnen van de MACD zijn boven de neutrale lijn uitgekomen.

Het paar heeft ook een patroon met dubbele bodem gevormd waarvan de halslijn 0,7618 is. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen terwijl bulls zich op deze halslijn richten. Deze voorspelling wordt ongeldig verklaard als deze onder de steun van 0,7500 komt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money