Circle gaat naar de beurs via een SPAC deal van $4,5 miljard

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 8, 2021
  • Circle fuseert met Concord Acquisition om zijn aandelen op de NYSE te noteren.
  • De SPAC deal waardeert het fintech bedrijf op $4,5 miljard.
  • CEO Jeremy Allaire bespreekt IPO plannen op CNBC's "Squawk Box".

Circle wil naar de beurs gaan via een SPAC deal die de wereldwijde fintech waardeert op $ 4,5 miljard. Het bedrijf achter de populaire USD Coin (USDC) zei donderdag dat het zal fuseren met Concord Acquisition Corp om zijn aandelen te noteren op de New York Stock Exchange onder de ticker CRCL.

De opmerkingen van CEO Jeremy Allaire over de “Squawk Box” van CNBC

Circle’s USDC dat nu in omloop is, wordt gewaardeerd op ongeveer $26 miljard na een groei van 55x in de afgelopen twaalf maanden. In een opmerking over plannen om naar de beurs te gaan, zei CEO Jeremy Allaire op CNBC’s “Squawk Box”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We bieden een platform en een reeks diensten voor grote bedrijven, financiële instellingen en anderen om op voort te bouwen. Door naar de beurs te gaan, zijn we echt een vertrouwd platform in deze digitale valuta industrie.”

Circle investeert snel om haar producten en dienstenaanbod uit te breiden. De opbrengst van de IPO, volgens de Chief Executive, zal worden gebruikt om productontwikkeling en engineering te financieren. Het opgehaalde kapitaal zal ook helpen bij verkoop, marketing en klantactiviteiten.

CEO erkent dat Circle geen duidelijk comp heeft

Tijdens het interview wees Melissa Lee van CNBC erop dat de potentiële aandeelhouders geïnteresseerd zouden zijn om te weten te komen wat een comp voor een beursgenoteerde Circle is. In een commentaar daarop zei Jeremy:

“Wij exploiteren deze marktinfrastructuur, USDC, die niet echt een duidelijke vergelijking heeft. Het is een fundamentele innovatie in betalingssystemen. Dus je zou kunnen denken aan grote betalingstechnologiebedrijven, betalingsnetwerken, als iets daar. Aan de andere kant bouwen we aan wat we een reeks transactie- en treasurydiensten noemen. Die lijken misschien meer op grootschalige financiële dienstenplatforms. Het is dus een gediversifieerde reeks bedrijven. Het is duidelijk dat er zelf groeibetalingsbedrijven zijn en dat zou ik ook verwachten.”

Het nieuws komt meer dan een maand nadat Circle een financieringsronde van $ 440 miljoen had afgerond voor groei en organisatieontwikkeling.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld