USD/CAD: Waarom de Canadese dollar tot een dieptepunt crashte

Door:
op Jul 19, 2021
Listen
  • Het USD/CAD paar steeg naar het hoogste niveau sinds februari.
  • Dit gebeurde na de laatste OPEC+ deal om de productie te stimuleren.
  • Het paar steeg ook naarmate het aantal COVID gevallen steeg in Australië, de VS en Frankrijk.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De USD/CAD prijs viel maandag nadat de laatste OPEC+ deal samenviel met de toenemende zorgen over de stijgende COVID-19 gevallen. Het paar steeg naar 1.2785, het hoogste niveau sinds 5 februari. De prijs lag dit jaar ook 6,50% boven het laagste niveau.

Canadese dollar valt terug

Copy link to section

De Canadese dollar daalde nadat leden van de OPEC+ een deal bereikten om de productie met 400k vaten per dag te verhogen. Dit was een grote doorbraak nadat de twee partijen twee weken geleden worstelden om een akkoord te bereiken tijdens hun formele ontmoeting.

Het besluit om de olieproductie te verhogen kwam op een moment dat er zorgen waren over de vraag. Beleggers vrezen dat het stijgende aantal COVID gevallen zal leiden tot een lagere vraag. Dit komt vooral omdat landen als Australië, Thailand en Frankrijk zijn gaan nadenken over nieuwe lockdowns.

Als gevolg hiervan, de samenvloeiing van hogere productie in een tijd dat er zorgen over het aanbod zijn, betekent dat investeerders bang zijn voor olie onbalans. Vervolgens is de prijs van ruwe olie vandaag scherp gedaald, waarbij Brent en West Texas Intermediate (WTI) vandaag met meer dan 2% zijn gedaald.

  • Save

Olieprijzen zijn belangrijk voor de Canadese dollar vanwege de enorme hoeveelheid olie die Canada exporteert, aangezien het de op drie na grootste producent ter wereld is. Inderdaad, andere valuta’s die aan olie gebonden zijn, zoals de Mexicaanse peso en de Noorse kroon, daalden ook.

De USD/CAD steeg ook na de recente sterke economische cijfers uit de Verenigde Staten. Vrijdag toonden gegevens aan dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in juni met 0,1% stegen, wat beter was dan verwacht. Eerdere gegevens toonden aan dat het aantal aanvankelijke aanvragen voor werkloosheid daalde tot 360.000, terwijl de consumentenprijsindex steeg met 5,4%.

Later deze week zal het paar reageren op de laatste Amerikaanse bouwvergunningen en woningstartgegevens en Canadese verkoopcijfers van nieuwe huizen.

USD/CAD voorspelling

Copy link to section
USD/CAD
  • Save

De dagelijkse grafiek laat zien dat het USD/CAD paar de laatste tijd sterk opwaarts is. Dat heeft ervoor gezorgd dat het boven de voortschrijdende gemiddelden van 50, 100 en 200 dagen is gestegen, wat aangeeft dat bulls de controle hebben. De Relatieve Sterkte Index (RSI) van het paar is ook in een opwaartse trend en bevindt zich momenteel dicht bij het overboughtniveau. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het volgende belangrijke weerstandsniveau op 1.300. Aan de andere kant zal een daling onder 1.2500 de trend ongeldig maken.

  • Save
  • Save