IBM rapporteert omzetgroei voor een tweede kwartaal op rij

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 20, 2021
  • IBM overtreft de schattingen van Wall Street in het fiscale tweede kwartaal.
  • CEO Arvind Krishna verwacht dit jaar een omzetgroei te zien.
  • IBM aandelen stegen maandag in de nabeurshandel met 4%.

International Business Machines Corp. (NYSE: IBM) rapporteerde maandag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Het was het 2e achtereenvolgende kwartaal dat IBM een omzetgroei registreerde na een reeks van dalingen in vier kwartalen.

Financiële prestatie

IBM zei dat zijn netto-inkomen in het tweede kwartaal uitkwam op $ 1,33 miljard, wat zich vertaalt naar $ 1,47 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar bedroeg de nettowinst $ 1,36 miljard of $ 1,52 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op gecorrigeerde basis verdiende de techgigant $2,33 per aandeel tegenover het cijfer van een jaar geleden van $2,18 per aandeel. IBM schatte zijn omzet in het tweede kwartaal op $ 18,75 miljard, vergeleken met $ 18,12 miljard vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf 18,29 miljard dollar aan inkomsten en 2,31 dollar per aandeel aangepaste winst per aandeel zou behalen.

De Amerikaanse multinational overtrof ook de schattingen van Wall Street in het voorgaande kwartaal (Q1). CEO Arvind Krishna sprak maandag het vertrouwen uit dat IBM dit jaar zal afsluiten met omzetgroei en zijn cashflowdoelstelling zal halen.

Inkomsten uit afzonderlijke bedrijfssegmenten

Volgens IBM genereerde het $ 6,1 miljard aan inkomsten uit cloud- en cognitieve software, waaronder Red Hat – een stijging van $ 5,75 miljard in het tweede kwartaal van het voorgaande jaar en $ 5,93 miljard verwacht.

Andere opvallende cijfers in het winstrapport van maandag zijn een groei van 13% op jaarbasis van de totale cloudomzet. De wereldwijde omzet uit technologiediensten bleef ongeveer gelijk aan vorig jaar, maar overtrof de consensus. De wereldwijde omzet uit zakelijke dienstverlening steeg ook jaar op jaar om de verwachtingen te overtreffen. De systeemopbrengsten bleven echter marginaal achter bij de schattingen en noteerden een daling ten opzichte van vorig jaar.

Het winstrapport komt slechts enkele weken nadat Jim Whitehurst van Red Hat is teruggetreden als president van IBM. IBM aandelen stegen maandag in de nabeurshandel met ongeveer 4%. Het bedrijf van $ 123 miljard heeft een koers-winstverhouding van 23,06.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld