Square Inc plaagt grote banken met zijn nieuwe bankdiensten

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 20, 2021
  • Square Inc biedt nu spaar- en betaalrekeningen aan kleine bedrijven.
  • Mizuho's Dan Dolev bespreekt het nieuws op CNBC's "Power Lunch".
  • De aandelen van de Amerikaanse financiële dienstverlener staan dinsdag zo'n 5% hoger.

Square Inc (NYSE: SQ) zette de volgende stap om verder te gaan dan alleen het verwerken van betalingen, toen het dinsdag bankdiensten voor kleine bedrijven lanceerde. Naast Square Loans zal het banksegment van de Amerikaanse financiële dienstverlener nu spaar- en betaalrekeningen aanbieden aan kleine bedrijven.

Het nieuws komt kort nadat de industriële bank van het in San Francisco gevestigde bedrijf, Square Financial Services, van start ging na goedkeuring van de FDIC.

Dan Dolev’s opmerkingen over CNBC’s “Power Lunch”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na het nieuws herhaalde Mizuho’s Dan Dolev zijn ‘koop’-advies voor het aandeel met een koersdoel van $ 380, wat een opwaarts potentieel van ongeveer 50% vertegenwoordigt. Op CNBC’s “Power Lunch” zei hij:

Dit is een kans die vergelijkbaar is met het betreden van JPMorgan in 1871. Het is een typisch voorbeeld van hoe Square banken binnenkomt, zowel aan de commerciële/B2B kant, als later aan de kant van de cash-app.

Dolev’s gedurfde oproep stuitte echter vooral op tegenstand van Michael Binger van Gradient Investment. Aandelen van het bedrijf met een waarde van $ 112,44 miljard met een koers-winstverhouding van 405,44 zijn dinsdag ongeveer 5% gestegen.

Dolev prijst het dubbele ecosysteem van Square

Volgens Dolev is het dubbele ecosysteem van Square zowel aantrekkelijk voor kleine bedrijven als voor consumenten in de cash-app. Met zijn nieuw gelanceerde diensten kan het door Jack Dorsey geleide bedrijf daarom mogelijk andere spelers verdrijven die zakelijke betaal- en spaarrekeningen aanbieden, waaronder de banken van Wall Street.

De bankdiensten van Square voor kleine bedrijven bieden een wereld aan voordelen, waaronder een jaarlijks rendement van 0,5% op deposito’s op de spaarrekeningen en geen terugkerende kosten, rekening-courantkredieten en rekeningminima op de betaalrekeningen.

De Cash-app is al immens populair met een omzet van $ 529 miljoen in het eerste kwartaal, wat een jaar-op-jaar groei van maar liefst 139% vertegenwoordigt, exclusief Bitcoin investeringen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld