Core Scientific zal op Nasdaq noteren: wat we weten over de cryptominer

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson woont in Montreal met zijn vrouw en dochter, kijkt graag naar hockey en is op een levenslange zoektocht… lees meer.
on jul 21, 2021
  • Core Scientific zal zijn aandelen op de Nasdaq beurs noteren als onderdeel van een SPAC fusie.
  • Core Scientific wordt gewaardeerd op $4,3 miljard.
  • Het bedrijf heeft 928 BTC gedolven in Q2 van 2021 en 1.683 BTC in de eerste helft van 2021.

Core Scientific Holding Co., een cryptocurrency miningoperator, bevestigde woensdagochtend in een persbericht dat het een openbare entiteit zal worden via een SPAC deal met Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp. Als onderdeel van de fusieovereenkomst zal Core Scientific op ongeveer $ 4,3 miljard gewaardeerd worden.

Blockchain infrastructuur en mijnbouwbedrijf

Core Scientific is de grootste blockchain infrastructuur, hostingprovider en digitale mijnwerker in Noord-Amerika, aldus het bedrijf in een persbericht. Core Scientific schat een stroomcapaciteit aan het einde van het jaar van ongeveer 510 megawatt in vier faciliteiten in de VS. Core heeft ook meer dan 70 blockchain- en infrastructuur gerelateerde patenten en applicaties.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tijdens het tweede kwartaal van 2021 heeft Core Scientific 928 Bitcoins gedolven voor een totaal van 1.683 Bitcoins gedolven in de eerste helft van 2021.

De combinatie met Power & Digital Infrastructure zal Core Scientific beter positioneren om te minen voor digitale activa en hosting en andere blockchain-services op grote schaal aan te bieden. Core Scientific opereert als een 100% netto CO2-neutrale entiteit en zet zich in voor schone en hernieuwbare energie om de wereldwijde gedecentraliseerde financiële sector te ondersteunen.

De aanstaande overname door Core Scientific van Blockcap, een bedrijf voor het ontginnen van digitale activa, zal zijn leidende positie en waardecreatiepotentieel verder versterken door middel van DeFi-producten en -diensten.

Het is nog niet bekend wanneer Core Scientific zijn Nasdaq debuut zal maken en onder welk tickersymbool het zal handelen.

Financiële vooruitzichten en besteding van de opbrengsten

Core Scientific schat de omzet voor 2021 op $ 493 miljoen en een aangepaste EBITDA van $ 203 miljoen. Vooruitkijkend naar 2022, verwacht het bedrijf dat de omzet meer dan zal verdubbelen tot $ 1,1 miljard, terwijl de aangepaste EBITDA naar verwachting 50% zal bedragen.

Core Scientific verwacht met de transactie meer dan $ 300 miljoen aan netto contante opbrengsten op te halen. Het management verwacht het geld te gebruiken om de aankopen en infrastructuur van mijnbouwapparatuur te financieren en zijn leiderspositie uit te breiden.

Mike Levitt zal blijven dienen als co-voorzitter en CEO van Core Scientific. Hij zei in het persbericht:

We hebben de grootste blockchain-hostingprovider en mijnwerker voor digitale activa in Noord-Amerika gebouwd. Ons gediversifieerde bedrijf is gepositioneerd om de groei en acceptatie van digitale activa wereldwijd te blijven ondersteunen. We maken met succes gebruik van ons first mover-voordeel, schaal, eigen ontwerpen en software, netwerk van strategische relaties en cultuur van innovatie om waarde te creëren voor onze klanten en belanghebbenden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money