Nuveen’s Saira Malik: “het zou nog eens een lastig kwartaal voor Twitter kunnen zijn”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 23, 2021
  • Twitter overtreft de schattingen van Wall Street in Q2.
  • Het microblogging platform verwacht hogere inkomsten in fiscaal Q3.
  • Nuveen's Saira Malik herhaalt haar optimistische kijk op Twitter.

Twitter Inc (NYSE: TWTR) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Het bedrijf schreef zijn agressieve prestaties toe aan de lancering van nieuwe producten en functies die meer actieve gebruikers binnenbrachten. De aandelen van het bedrijf stegen ongeveer 8% in de handel na sluitingstijd.

Financiële prestatie

Twitter rapporteerde $ 65,6 miljoen aan winst in het tweede kwartaal, wat zich vertaalt naar 8 cent per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het $ 1,38 miljard verlies of $ 1,75 per aandeel. Gecorrigeerd verdiende de sociale netwerkdienst 20 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Twitter genereerde $ 1,19 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 74%. Volgens FactSet hadden experts een omzet van $ 1,06 miljard en 7 cent gecorrigeerde winst per aandeel voorspeld.

Andere opmerkelijke cijfers en toekomstige richtlijnen

Twitter schatte zijn kosten en uitgaven in het tweede kwartaal op $ 1,16 miljard, inclusief R&D en marketing. Twitter zei dat het gebruikersbestand in het tweede kwartaal met 11% is gestegen ten opzichte van het cijfer van een jaar geleden. De toename van DAU’s (dagelijkse actieve gebruikers) kwam overeen met de consensus van FactSet.

Twitter verwacht dat het door gebruikers en adverteerders aangedreven momentum in het huidige kwartaal en daarna zal aanhouden. Voor het fiscale derde kwartaal voorspelt het microblogging platform $ 1,22 miljard tot $ 1,30 miljard aan inkomsten.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf sprak zijn vertrouwen uit dat de inkomsten dit jaar de kosten en uitgaven zullen overtreffen, die waarschijnlijk met 30% zullen stijgen.

Saira Malik’s opmerkingen over CNBC’s “TechCheck”

Vooruitlopend op de kwartaalresultaten zei Saira Malik van Nuveen, die op de lange termijn optimistisch is over Twitter, op CNBC’s “TechCheck”:

“Twitter is minder over dit kwartaal; het kan nog een kwartaal van de moeilijke composities zijn. Maar op de lange termijn is er veel marktaandeelwinst voor Twitter. Ze doen de juiste investeringen die hun inkomsten tegen 2023 zouden kunnen verdubbelen. We verwachten dat de betrokkenheid en reclame zullen blijven toenemen, zelfs als we uit de pandemie komen. We hebben de Olympische Spelen in Tokio, een heleboel live-evenementen komen eraan. We zijn dus op lange termijn positief op Twitter, en als het een moeilijk kwartaal zou zijn, zouden we dat als een koopkans beschouwen.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld