Dit is waarom HyreCar aandelen met 45% zijn gecrasht

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on aug 11, 2021
  • HyreCar rapporteert een groter dan verwacht verlies voor Q2.
  • De omzet van het bedrijf over het tweede kwartaal overtreft de schattingen van Wall Street.
  • De aandelen van het bedrijf stortten woensdagochtend zo'n 45% in.

HyreCar Inc (NASDAQ: HYRE) zei dinsdag laat dat de omzet in het fiscale tweede kwartaal hoger was dan de schattingen van Wall Street. De aandelen van het bedrijf stortten vanmorgen echter ongeveer 45% in, omdat beleggers zich concentreerden op het groter dan verwachte verlies.

Financiële prestatie

HyreCar genereerde in het tweede kwartaal $ 9,1 miljoen aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 62%. Op gecorrigeerde basis verloor het $ 7,12 miljoen of 36 cent per aandeel tegenover het cijfer van een jaar geleden van slechts $ 1,69 miljoen of 10 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ter vergelijking: analisten hadden voorspeld dat het bedrijf een lagere omzet van $ 8,94 miljoen en een kleiner aangepast verlies per aandeel van 12 cent zou boeken.

HyreCar neemt vandaag deel aan de 41e jaarlijkse groeiconferentie van Canaccord Genuity.

Opmerkingen van CEO Joe Furnari

In een reactie op de financiële update zei CEO Joe Furnari:

“HyreCar’s omzet in het tweede kwartaal groeide tot $ 9,1 miljoen, wat de veerkracht van ons platform laat zien en de groeiende vraag naar onze diensten naarmate het land opener wordt. Daarnaast hebben we onlangs miljoenen dollars aan financiering voor onze wagenparkpartners binnengehaald, ons ecosysteem verstevigd om chauffeurs en wagenparken te helpen deelnemen aan de transport-as-a-service industrie door middel van partnerschappen met enkele van de grootste spelers in het gig-ecosysteem en leggen we de basis voor het toevoegen van voertuigen en chauffeurs op schaal in de komende 18 maanden.”

Wat was er nog meer interessant?

De omzet van HyreCar steeg van een stijging van 44% in huurdagen, maar de brutomarge daalde sterk met 3.660 basispunten tot 8,9% in het afgelopen kwartaal.

Op jaarbasis noteerde HyreCar een groei van 49% in nieuwe chauffeurs die zich bij het platform voegden. Commerciële boekingen, zo voegde het eraan toe, vormden meer dan 75% van alle gehuurde auto’s. De in Californië gevestigde onderneming waardeert haar contanten en equivalenten per 30 juni op $ 24,9 miljoen.

De totale bedrijfskosten stegen met bijna 175% ten opzichte van vorig jaar als gevolg van “investeringen in marketing en verkoop om het volume van de trechter te verhogen, evenals technologie en operaties om HyreCar te blijven schalen voor versnelde groei in 2021 en daarna”, zei HyreCar in een persbericht.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld