USD/CAD prognose voor de OPEC+ bijeenkomst van september

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 31, 2021
  • De USD/CAD prijs steeg maandag na de gemengde BBP gegevens van Canada.
  • Het paar heeft ook grote steun gevonden in de aanloop naar de OPEC+ bijeenkomst.
  • Beleggers kijken ook naar de aanstaande Canadese verkiezingen.

De USD/CAD prijs steeg licht na de relatief sterke BBP gegevens van Canada en toen de prijs van ruwe olie zich terugtrok in de aanloop naar de komende OPEC+ vergadering. Het paar steeg naar 1.2653, het hoogste niveau sinds 27 augustus.

BBP gegevens Canada

De Canadese economie liet in juni een sterk herstel optekenen toen het land zijn heropeningsproces versnelde. Volgens Statistics Canada is de economie in juni met 0,7% gestegen, na een daling met 0,5% in de voorgaande maand. Deze stijging was in lijn met wat analisten hadden verwacht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toch kromp de economie in het tweede kwartaal met 0,3% op kwartaalbasis. Deze zwakte was vooral te wijten aan de afsluitingen die plaatsvonden in april en mei, omdat het land meer COVID gevallen te verwerken kreeg. In totaal steeg de Canadese economie in het tweede kwartaal met 12,72% op jaarbasis.

De USD/CAD prijs is waarschijnlijk gestegen omdat de Canadese economie in het verschiet ligt met belangrijke risico’s. Zo heeft de president opgeroepen tot een verkiezing die in september 2021 zal plaatsvinden. Het doel van deze peiling is dat hij een meerderheid in het parlement krijgt en zijn agenda uitvoert. Toch blijkt uit recente peilingen dat de uitkomst verre van zeker is.

Het land wordt ook geconfronteerd met een nieuwe golf van de uitbraak van de Delta variant. Na recentelijk een scherpe daling van het aantal gevallen te hebben geregistreerd, is het aantal dagelijkse gevallen gestegen tot meer dan 3.340. Dit is aanzienlijk hoger dan het 7-daags gemiddelde van 2.817. Inderdaad, maandag kondigde de Amerikaanse regering een nieuw advies aan tegen het maken van niet-essentiële reizen naar het land.

Ondertussen stijgt de USD/CAD nu de prijs van ruwe olie dit jaar de grootste maandelijkse daling bereikt. Brent en West Texas Intermediate (WTI) zijn deze maand met meer dan 7% gedaald. Als zodanig zullen beleggers zich concentreren op de komende OPEC+ bijeenkomst. Analisten verwachten dat het kartel het huidige productietempo zal handhaven terwijl het de prijzen probeert te stabiliseren.

USD/CAD analyse

USD/CAD

De 1-uur grafiek laat zien dat de USD/CAD prijs een sterke steun vormde op 1,2575. Het heeft sinds 24 augustus verschillende keren geworsteld om onder dit niveau te komen. Tegelijkertijd nadert het de neklijn van dit patroon op het weerstandsniveau van 1.2705. Het heeft zelfs de belangrijkste exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 perioden (EMA) overschreden.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich op dit weerstandsniveau richten. Het zal extreem bullish zijn als het erin slaagt om boven dit weerstandsniveau te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld