Dit is waarom de AUD/USD de sterke Australische BBP gegevens negeerde

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on sep 1, 2021
  • De AUD/USD prijs bevond zich woensdag in een krap bereik.
  • Dit is nadat Australië relatief sterke BBP gegevens had gepubliceerd.
  • Beleggers verwachten dat de economie in het derde kwartaal aantrekt.

De AUD/USD bleef stabiel tijdens de Aziatische sessie na de relatief sterke BBP gegevens van Australië. De Australische dollar handelt op 0.7315, wat iets lager is dan het hoogste punt van deze week van 0.7340.

BBP gegevens van Australië

De Australische economie vermeed een dubbele dip in het tweede kwartaal, aangezien de consumenten- en bedrijfsbestedingen het relatief goed deden. Volgens het Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) groeide de economie van het land in het tweede kwartaal met 0,7%, na een stijging met 1,8% in het voorgaande kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan groeide de economie met 9,6% op jaarbasis. Deze groei werd gedreven door een stijging van de consumentenbestedingen met 1,2% en een stijging van de investeringsuitgaven met 3,2%. Ook de overheidsuitgaven stegen in september.

De AUD/USD reageerde mild op deze sterke cijfers omdat de zakelijke omstandigheden de afgelopen maanden aanzienlijk zijn veranderd. In de eerste twee maanden van het derde kwartaal hebben enkele belangrijke Australische staten, zoals New South Wales en Victoria, een aantal afsluitingen gehad naarmate het aantal gevallen toenam. Daarom bestaat de mogelijkheid dat de winst van het tweede kwartaal teniet wordt gedaan.

Enkele belangrijke leidende cijfers wijzen inderdaad op een aanzienlijke zwakte van de Australische economie. Eerder gepubliceerde gegevens toonden bijvoorbeeld aan dat de PMI voor de productie in augustus daalde tot 51,6. Uit andere gegevens van Markit bleek dat de PMI daalde tot 52,0.

Evenzo toonden dinsdag gepubliceerde gegevens aan dat de bouwvergunningen van het land met 8,6% zijn gedaald in juli, terwijl de goedkeuringen van hele particuliere huizen met 5,8% zijn gedaald. Ook de groei van de particuliere sector is vertraagd.

Later op de dag zal de AUD/USD reageren op de meest recente PMI gegevens van de Amerikaanse productie en de geschatte banencijfers van ADP. Analisten verwachten dat uit de ADP gegevens blijkt dat de economie in augustus meer dan 613.000 banen heeft toegevoegd. Toch zal de impact van dit aantal gedempt zijn omdat het vaak een grote afwijking heeft van de officiële overheidscijfers.

AUD/USD voorspelling

AUD/USD

Het AUD/USD paar bevindt zich de laatste tijd in een relatief krap bereik. Op de 1-uur grafiek handelt het op 0,7312, wat bijna 3% boven het laagste niveau in augustus is. Het is ook boven het 25-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen. Bovendien heeft het een oplopend kanaal gevormd dat in paars wordt weergegeven. Het bevindt zich momenteel iets onder de bovenzijde van dit kanaal.

Daarom zal het paar waarschijnlijk in dit bereik blijven terwijl de handelaren wachten op de laatste officiële niet-agrarische loonlijst cijfers die op vrijdag uitkomen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money