USD/CAD vormt bearish patronen voorafgaand aan de Amerikaanse NFP gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 2, 2021
  • De USD/CAD daalde tot onder de belangrijkste steun na de sterke handelscijfers in Canada.
  • De Canadese dollar won ook na de virtuele OPEC+ bijeenkomst.
  • Het pad van de minste weerstand voor het paar is naar beneden.

De USD/CAD prijs zakte naar het laagste niveau sinds 31 augustus na de virtuele OPEC+ bijeenkomst en de relatief sterke Canadese handelscijfers. Het paar daalde tot 1.2555, wat dit jaar ongeveer 3% onder het hoogste niveau was.

Canada handelsnummers en OPEC+

Canada is een toonaangevende olieproducent en -exporteur. Daarom wordt de economie van het land vaak beïnvloed door de algemene trends in de olieprijzen. Als zodanig sprong de Canadese dollar omhoog nadat OPEC+ leden het pleidooi van Joe Biden om de productie op te voeren negeerden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In plaats daarvan besloten ze de productie geleidelijk op te voeren, terwijl ze voor het komende jaar een sterke stijging van de vraag voorspelden. Vervolgens hielp de aankondiging de prijs van ruwe olie weer op te krabbelen. Brent, de internationale benchmark, steeg met meer dan 2,3% tot $ 73,27, terwijl West Texas Intermediate (WTI) met 2,50% steeg tot $ 70,30.

De USD/CAD prijs daalde ook na de relatief sterke Canadese handelscijfers. Volgens het statistiekbureau is de totale export van het land gestegen van 53,41 miljard dollar in juni tot 53,75 miljard dollar in juli. De belangrijkste exportproducten waren energie, auto’s en onderdelen.

In dezelfde periode steeg de invoer van Canada van C$ 50,85 miljard tot meer dan C$ 52,97 miljard. Als gevolg hiervan nam het totale handelsoverschot af tot C$ 0,78 miljard. Ondertussen steeg in de VS de export van het land tot meer dan $ 212 miljard, terwijl de invoer terugliep tot $ 282 miljard.

De volgende belangrijke katalysator voor de USD/CAD prijs zijn de Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten die voor vrijdag zijn gepland. Economen verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de NFP van het land in augustus met ongeveer 750.000 is gestegen naarmate het herstel voortduurde.

Woensdag bleek uit gegevens die door ADP zijn gepubliceerd dat de particuliere sector meer dan 374.000 banen heeft toegevoegd. Het paar zal ook reageren op het nieuwste ISM niet-producerende PMI-nummer uit de VS.

Technische prognose USD/CAD

USD/CAD

De 4-uur grafiek laat zien dat het USDCAD paar donderdag lager uitbrak. Deze prestatie werd geholpen door de sterke Canadese handelscijfers en de relatief hoge prijzen voor ruwe olie. Het paar slaagde erin om onder het belangrijkste ondersteuningsniveau van 1.2567 te komen. Het heeft ook een hoofd-en-schouderspatroon gevormd en is onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen gekomen.

Het paar is ook onder het 38,2% Fibonacci-retracementniveau gekomen. Daarom zal het pad van de minste weerstand voor de USD/CAD prijs neerwaarts zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld