USD/CAD prognose voorafgaand aan het BOC rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 7, 2021
  • De USD/CAD prijs handhaafde een bullish trend voorafgaand aan de BOC beslissing.
  • De BOC zal naar verwachting de rente ongewijzigd laten op 0,25%.
  • Het zal ook zijn kwantitatieve versoepelingsplan handhaven.

De USD/CAD prijs herstelde dinsdag toen traders reageerden op de spectaculaire comeback van de dollar. Ze richten zich ook op het aanstaande rentebesluit van de Bank of Canada (BOC). Het wordt verhandeld op 1.2635, het hoogste niveau sinds 2 september.

Beslissing van Bank of Canada

De USD/CAD prijs stijgt terwijl beleggers wachten op het september besluit van de Bank of Canada (BOC). De bank, die vandaag haar vergadering van september begon, zal naar verwachting de rente ongewijzigd laten op 0,25% nu het land in de verkiezingsmodus komt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd zal de BOC haar activa-aankopen waarschijnlijk stabiel houden op het huidige tempo van C$2 miljard per week. De bank heeft haar programma voor de aankoop van activa al drie keer afgebouwd. De meest recente afbouw vond plaats tijdens de vergadering van juli van de bank.

De status-quo zal plaatsvinden als het land een stijging ziet in COVID-19 gevallen, wat het herstel zou kunnen vertragen. Uit gegevens van Statistics Canada bleek al dat de economie van het land in het tweede kwartaal met ongeveer 1,1% is gekrompen. Dat was lager dan de schatting van de BOC van een expansie van 2,5%.

Ondertussen komt deze beslissing op een moment dat Canada zich opmaakt voor een verkiezing die vorige maand werd uitgeschreven. Daarom verwachten analisten dat de centrale bank zal proberen apolitiek te blijven. In een nota zei een analist bij Bank of Montreal:

“In een poging om apolitiek te blijven, verwacht dat de Bank de zwakke groei in bedwang zal houden en benadrukt dat er veel onzekerheid is.”

Een persconferentie zal niet volgen op deze beslissing. Daarom zal de USD/CAD donderdag reageren op een toespraak van gouverneur Tiff Macklem. Hij zal tijdens de sessie vragen beantwoorden die het paar in beweging kunnen brengen. De volgende belangrijke katalysator voor het paar zullen de komende banencijfers in Canada zijn die op vrijdag uitkomen.

USD/CAD technische analyse

USD/CAD

De 3-uur grafiek laat zien dat het USD/CAD paar sinds vorige week vrijdag in een bullish trend zit. Het paar is erin geslaagd om van het dieptepunt van vorige week op 1.2492 naar het huidige hoogtepunt van 1.2630 te gaan. Onderweg is het boven de in het zwart weergegeven dalende trendlijn bewogen.

Het is ook iets boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gestegen. Ook is het histogram van de MACD boven het neutrale niveau gestegen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen voor de BOC beslissing.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld