Sea Ltd haalt $6 miljard financieringen binnen via de verkoop van aandelen en obligaties

By: Ruchi Gupta
on sep 10, 2021
  • Sea Ltd heeft $6 miljard opgehaald via aandelen en obligaties.
  • Het bedrijf haalde in december $2,5 miljard op.
  • Opbrengsten te gebruiken voor acquisities en strategische investeringen.

Het in Singapore gevestigde e-commerce- en gamingbedrijf Sea Ltd (NYSE: SE) heeft $ 6 miljard aan financiering binnengehaald in een verkoop van converteerbare obligaties en aandelen, waarmee het de grootste fondsenwerving in de ASEAN regio is. Het bedrijf heeft ongeveer 11 miljoen American Depository Receipts geprijsd voor $ 318 per stuk plus een converteerbare obligatie van $ 2,5 miljard.

Sea voltooit de grootste inzamelingsactie in Zuidoost-Azië

Het is van vitaal belang op te merken dat dit het bedrijf is dat de populaire online marktplaats Shopee beheert, die is uitgegroeid tot een uitbreiding naar Latijns-Amerika en Azië. Volgens een rapport van Reuters wil het bedrijf uitbreiden naar Europa door zijn activiteiten in Polen te openen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Sea heeft zijn aandelen tot nu toe 62% zien stijgen en na de aankondiging stegen de aandelen op vrijdag met 1,6% pre-market. Momenteel is het bedrijf het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf in Zuidoost-Azië. Vorig jaar steeg het aandeel bijna vijf keer als gevolg van een solide vraag tijdens de pandemie, omdat mensen vanwege beperkingen binnen bleven. Een bron die bekend is met de fondsenwerving, de grootste in de ASEAN regio volgens gegevens van Refinitiv, zei:

“Gezien de enorme interesse van beleggers in technologieaandelen en met de rentetarieven die zo laag zijn, is het altijd goed om de financiën op te krikken.”

Het bedrijf rapporteerde een aangepaste EBITDA groei van 71% voor de digitale entertainmentactiviteiten voor het kwartaal van juni, oplopend tot $ 741 miljoen.

Mocht er sprake zijn van een uitoefening van de overtoewijzing van de uitgifte van converteerbare obligaties en de verkoop van aandelen, dan zou het totale opgehaalde bedrag kunnen stijgen tot $ 6,9 miljard, volgens de regelgevende deponeringen van het bedrijf. Dit zou van Sea het grootste fondsenwervende bedrijf kunnen maken van een in de VS genoteerd Aziatisch bedrijf. De verkoop van aandelen en obligaties was de tweede voor Sea, dat in december nog een verhoging van $ 2,6 miljard voltooide.

Sea had eind juni $7 miljard in contanten.

Het bedrijf gaf aan dat het het bedrag zou gebruiken voor mogelijke acquisities en strategische investeringen in de regelgevende deponeringen. Een analist was echter sceptisch over de noodzaak om dit bedrag op te halen, aangezien Sea aan het einde van het kwartaal van juni ongeveer $ 7 miljard in contanten in zijn boeken had. Lightstream Research analist Oshadhi Kumarasiri zei:

“De reden voor deze fondsenwerving zou een vroege indicatie kunnen zijn dat de gaming-business niet langer in staat is om de groei van e-commerce en fintech te financieren.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld