Rod Hall van Goldman Sachs: Dell aandelen kunnen 40% stijgen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 13, 2021
  • Goldman Sachs herhaalt zijn koopadvies voor Dell met een koersdoel van 137 dollar.
  • Rod Hall heeft Dell toegevoegd aan de "America's Conviction List".
  • De aandelen van het bedrijf stegen vandaag met 4,0% na de bullish call van Goldman Sachs.

Dell Technologies Inc (NYSE: DELL) is dit jaar ongeveer 35% gestegen op de aandelenmarkt, wat een goede kans om winst te maken goedmaakte. Maar Rod Hall van Goldman Sachs zegt dat het een goed idee is om het wat langer vast te houden.

Goldman Sachs voegt Dell toe aan zijn ‘America’s Conviction List’

In een nota op maandag herhaalde Hall zijn koop advies voor het aandeel met een koersdoel van $ 137, wat vanaf hier een stijging van ongeveer 40% vertegenwoordigt. Dell staat nu op de ‘America’s Conviction List’ van Goldman Sachs.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Wij geloven dat een sterke cashflowgeneratie en een duidelijke routekaart voor een schuldaflossing blijven pleiten voor een multiple op stand-alone Dell dichter bij Comps. Het bedrijf heeft het potentieel om aanzienlijke contanten aan aandeelhouders terug te geven, inclusief een hoog dividendrendement”, schreef Hall.

De analist ziet meerdere katalysatoren die de aandelen op korte termijn kunnen opdrijven, waaronder $ 9,5 miljard aan contante opbrengsten van de voorgestelde spin-off van VMware die naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 zal worden afgerond, en nog eens $ 4,0 miljard van de aanstaande Boomi verkoop. Dit maakt Dell Technologies “een van de beste opties in onze dekking”.

Dell is ‘goedkoop’ op het huidige niveau

Voor $ 98 per aandeel noemt Hall Dell ‘goedkoop’ op het huidige niveau. Het technologiebedrijf zei vorige maand dat het de opbrengst van de spin-off en de vrije kasstroom zal gebruiken om meer dan $ 16 miljard aan schulden af te lossen.

Als een op zichzelf staand bedrijf schat Hall dat Dell tegen het einde van fiscaal 2022 ongeveer $ 12 miljard aan schulden zal hebben.

“We merken op dat de operationele uitvoering van Dell het afgelopen jaar solide is geweest, waarbij het bedrijf consequent beat-and-raise kwartalen rapporteert. Hoewel we volgend jaar voorzichtig blijven met de leveringen van pc’s op de totale pc markt, verwachten we dat de buitensporige blootstelling van Dell aan commerciële pc’s hun vraag veerkrachtiger zal maken,” zei Hall in zijn nota.

Dell aandelen wonnen vandaag 4,0% na de bullish call van Goldman Sachs.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld