AUD/USD voorspelling: dalende driehoek wijst op bearish uitbraak

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 14, 2021
  • Het AUD/USD paar daalde scherp na de laatste toespraak van Philip Lowe.
  • Hij voorspelde dat de RBA de rente pas in 2024 zal verhogen.
  • Hij sprak ook over de recente stijging van de huizenprijzen.

De AUD/USD kantelde lager na de relatief sterke Australische huizenprijsindex en gegevens over het ondernemersvertrouwen. Het paar reageerde ook op een verklaring van Philip Lowe, de gouverneur van de Reserve Bank of Australia (RBA). Het handelt op 0,7356, wat iets lager was dan het hoogste punt van vorige week van 0,7410.

Philip Lowe over renteverhogingen

De AUD/USD reageerde op een toespraak van Philip Lowe, waarin hij voorspelde dat de RBA in februari volgend jaar zou beginnen met het herzien van haar taperingbeleid.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hij betwistte ook de marktverwachtingen voor een renteverhoging vóór 2024. Hoewel de bank vertrouwen blijft houden in een sterk economisch herstel, verwacht ze dat de Delta golf zal leiden tot een krimp van 2% in het derde kwartaal. De markt prijst de eerste renteverhoging in 2022 in.

In de toespraak ging hij ook in op de recente stijging van de huizenprijzen. Hij maakte duidelijk dat de bank geen monetaire instrumenten zal gebruiken om deze uitdagingen aan te gaan. In plaats daarvan beval hij de regering aan om ze via haar fiscale en regelgevende maatregelen af te handelen.

De huizenprijzen in Australië zullen dit jaar naar verwachting met 20% groeien. Uit een eerder vandaag gepubliceerd rapport blijkt inderdaad dat de huizenprijzen in het land zijn gestegen van 5,4% in het eerste kwartaal naar 6,7% in het tweede kwartaal. Deze groei wordt toegeschreven aan de aanhoudende golf van lage rentetarieven, een grotere vraag van buitenlanders en grote besparingen door Australiërs die al bijna 2 jaar niet hebben gereisd. Hij zei:

“Hoewel het monetaire beleid op dit moment bijdraagt aan hogere huizenprijzen, is de manier om deze zorgen aan te pakken de structurele factoren die van invloed zijn op de waarde van de grond waarop onze woningen zijn gebouwd.”

Het AUD/USD paar zal reageren op de komende Amerikaanse inflatiegegevens. De cijfers zullen naar verwachting aantonen dat de prijzen hoog bleven naarmate de productie- en importkosten stegen.

AUD/USD voorspelling

UD/USD

De 1-uur grafiek laat zien dat het AUD/USD paar sterke steun heeft gevonden op 0,7343. Het heeft al een tijdje moeite om onder dit niveau te komen. Als gevolg hiervan heeft het een dalend driehoekspatroon gevormd en is het iets onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen bewogen. Het nadert ook het Fibonacci retracementniveau van 38,2%.

Daarom zal het paar waarschijnlijk lager uitkomen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 0,7290, wat langs het retracementniveau van 50% ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld