Voorspelling USD/CAD vooruitlopend op Canadese inflatiecijfers

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 14, 2021
  • Het USD/CAD paar kantelde omhoog na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.
  • Uit de gegevens bleek dat de Amerikaanse consumentenprijzen in augustus matigden.
  • De nadruk verschuift naar de komende inflatiegegevens van Canada.

Het USD/CAD paar schoot dinsdag omhoog toen investeerders zich concentreerden op de relatief hogere prijzen voor ruwe olie en de komende Canadese consumenteninflatiegegevens. De prijs sprong naar 1.2685, wat relatief hoger was dan het dieptepunt van deze week van 1.2600.

Inflatie en prijzen van ruwe olie

De USD/CAD steeg zelfs toen de prijzen van ruwe olie stegen na bullish rapporten van de OPEC en het International Energy Agency (IEA). De OPEC voorspelde maandag dat de wereldwijde vraag naar olie zal stijgen tot meer dan 100,8 miljoen per dag in 2022. Deze voorspelling was hoger dan het gemiddelde olieverbruik van 100,3 miljoen vaten in 2019 voordat de pandemie uitbrak.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een afzonderlijk rapport zei het in Parijs gevestigde IEA dat de vraag naar olie in het vierde kwartaal zal stijgen na een daling in de afgelopen drie maanden. Deze vraag zal samenvallen met een geleidelijke toename van het aanbod door de OPEC en haar bondgenoten.

Daarom zijn sommige analisten van mening dat de olieprijzen zullen blijven stijgen. In een rapport deze week zeiden die bij Bank of America dat de prijs van Brent de komende maanden waarschijnlijk $ 100 zal bereiken. Deze trend is gunstig voor de Canadese dollar omdat Canada de op drie na grootste olieproducent ter wereld is.

De USD/CAD steeg na de relatief zwakke Amerikaanse consumenteninflatie gegevens. Volgens het Labour Department daalde de totale consumentenprijsindex van het land van 5,4% in juli tot 5,3% in augustus. Daarom is er een kans dat de inflatie in het land zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Vooruitblikkend, zullen de volgende belangrijke katalysator voor de USD/CAD de Canadese inflatiegegevens zijn die voor woensdag gepland staan. Economen verwachten dat de inflatie in het land zal teruglopen van 0,6% in juli tot 0,1% in augustus op maandbasis. Tegelijkertijd verwachten ze dat de CPI op jaarbasis is gestegen van 3,7% naar 3,9%. Deze cijfers komen na de recente Bank of Canada beslissing.

USD/CAD voorspelling

USD/CAD

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/CAD paar zich de afgelopen dagen in een krap bereik heeft bevonden. Het bevindt zich iets boven de onderkant van het opgaande kanaal. Het wordt ook ondersteund door de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de MACD een bearish divergentie heeft gevormd.

Er is een kans dat het paar hoger zal uitbreken, aangezien bulls op 1.2945 de bovenzijde van het stijgende kanaal richten. Een onderbreking onder de onderkant van het kanaal bij 1.2485 zal deze weergave ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld