Goldman Sachs kondigde aan dat het GreenSky zal overnemen

By: Ruchi Gupta
on sep 15, 2021
  • Goldman Sachs gaat GreenSky overnemen.
  • De transactie in aandelen wordt gewaardeerd op bijna $2,24 miljard.
  • Het bedrijf heeft ook meer dan 10.000 handelaren die bijdragen aan het versnellen van zijn bedrijf.

Op woensdag kondigde Goldman Sachs (NYSE: GS) aan dat de groep GreenSky LLC (NASDAQ: GSKY) zou overnemen. De overname maakt deel uit van de strategie om groei te stimuleren en het rendement te verhogen. GreenSky wordt beschouwd als het grootste financiële technologieplatform voor het ontwikkelen van consumentenleningen voor woningverbetering. Goldman Sachs zal het bedrijf overnemen in een aandelentransactie met een waarde van ongeveer $ 2,24 miljard.

Klanten kunnen profiteren van kansen terwijl ze transacties uitvoeren

Nu Goldman Sachs GreenSky overneemt, kunnen klanten profiteren van vele kansen terwijl ze sparen, uitgeven, lenen en investeren, en klanten ontmoeten waar ze transacties uitvoeren. GreenSky biedt haar bijna vier miljoen gebruikers eenvoudige en transparante financieringsoplossingen voor woningverbetering. Het bedrijf heeft ook meer dan 10.000 handelaren die bijdragen aan het versnellen van zijn bedrijf.

Goldman Sachs biedt klantgerichte digitale oplossingen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de afgelopen vijf jaar heeft Goldman Sachs opmerkelijke vooruitgang geboekt bij het leveren van geïntegreerde en klantgerichte digitale oplossingen die klanten het gemak geven om controle over hun financiële leven te nemen. De aangekondigde overname is in lijn met de visie van het bedrijf dat het kan helpen zijn consumenten te ontmoeten via eigen kanalen en de ecosystemen van toonaangevende bedrijven die profiteren van embedded technologie.

Informatie over de transactie

Volgens de overnameovereenkomst ontvangt de eigenaar voor elk aandeel van GreenSky Class A gewone aandelen 0,03 gewone aandelen Goldman Sachs. Afhankelijk van de slotkoers van het gewone aandeel Goldman Sachs op 14 september 2021, is vernomen dat dit een prijs per aandeel voor gewone aandelen GreenSky Klasse A van $ 12,11 vertegenwoordigt. Bovendien is aan het licht gekomen dat de transactie wordt gewaardeerd op bijna $ 2,24 miljard. De raad van bestuur van beide bedrijven heeft ingestemd met de overname. Het zal echter doorkomen na goedkeuring van de aandeelhouders van GreenSky en nadat de wettelijke goedkeuringen zijn verleend. Als alles op zijn plaats valt, zal de beschuldiging naar verwachting plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2021 of in het eerste kwartaal van 2022.

Reacties stromen binnen nadat het nieuws van de overname naar buiten kwam

Toen het nieuws over de overname bekend werd, gaven functionarissen van beide bedrijven commentaar. David M. Solomon, voorzitter en CEO van Goldman Sachs zei:

“We zijn duidelijk geweest in onze ambitie dat Marcus het consumentenbankplatform van de toekomst wordt, en de overname van GreenSky bevordert dit doel. GreenSky en zijn getalenteerde team hebben een indrukwekkend, cloud-native platform gebouwd waarmee Marcus een nieuwe en actieve reeks handelaren en klanten en hen een groeiende reeks oplossingen te bieden. We verwelkomen het GreenSky team bij de Goldman Sachs familie.”

Ondertussen zei David Zalik, Chief Executive Officer van GreenSky:

“Vanaf het begin van GreenSky is het onze missie geweest om uitzonderlijke waarde te leveren om bedrijven te helpen groeien en hun klanten te plezieren. In combinatie met Goldman Sachs zijn we verheugd om door te gaan met het leveren van innovatieve point-of-sale betalingsoplossingen voor onze handelspartners en hun klanten op een versnelde basis.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld