Goudprijs voorspelling: hoe stabiel is de ondersteuning op $1.800?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on sep 15, 2021
  • De goudprijs is gestegen tot boven het weerstandsniveau van $1.800.
  • De lager dan verwachte CPI gegevens geeft aan dat de inflatiedruk van voorbijgaande aard is.
  • De daaropvolgende versoepeling zal de goudprijs doen stijgen.

De goudprijs is boven het cruciale ondersteuningsniveau van $1.800 gebleven, nadat hij er in de vorige sessie boven was gestegen. De rally van meer dan 1,5% op dinsdag is een reactie op de lager dan verwachte Amerikaanse CPI cijfers.

gold price
Goudprijs

Amerikaanse inflatiecijfers

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics stegen de consumentenprijzen in augustus met 5,3% op jaarbasis in vergelijking met de voorgaande 5,4%. Het vrijgegeven cijfer komt met name overeen met de verwachtingen van analisten. Op maandbasis was de lezing van 0,3% een daling ten opzichte van de 0,5% in juli en de verwachte 0,4%. Met uitsluiting van de vluchtige voedings- en energiecomponenten, kwam de kern-CPI uit op 4,0% vergeleken met de voorspelde 4,2% en de vorige 4,3%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De inflatiegegevens van de VS zijn in overeenstemming met het verhaal van de Fed dat de inflatiedruk van voorbijgaande aard is. Zo daalden de prijzen van gebruiksauto’s met 1,5%, terwijl de prijzen van vliegtickets met 9,1% op maandbasis daalden. Afgezien van energie, zijn de prijzen van verschillende artikelen gestabiliseerd.

Hoewel een daling van de consumentenprijzen met een maand niet voldoende is om een trend te zetten, zal het waarschijnlijk de afbouwbesprekingen vergemakkelijken. Vervolgens zal de verminderde druk op de noodzaak voor de Fed om haar beleid onmiddellijk aan te scherpen een bullish katalysator zijn voor de goudprijs.

Zoals de centrale bank tijdens haar recente vergaderingen heeft volgehouden, zal het afbouwen van activa aankopen geen voorbode zijn voor stijgende rentetarieven. Met name een omgeving met lage rentetarieven heeft de neiging om edele metalen te stimuleren, terwijl het op de Amerikaanse dollar drukt.

Goudprijs voorspelling

De goudprijs is weer boven het niveau van 1.800. Op dinsdag steeg het edelmetaal van een intradag dieptepunt van 1.780,60. De daaropvolgende rebound vertegenwoordigde een 1,58%. Het bereikte een hoogtepunt van 1.808,65 voordat het zich terugtrok naar zijn huidige 1.803,58.

Op de 2-uur grafiek handelt de goudprijs boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Een evaluatie van zowel de fundamenten als het technische wijst op verdere kortetermijnwinsten voor het edelmetaal.

Op korte termijn zal het waarschijnlijk rond het cruciale ondersteuningsniveau van 1.800 schommelen. De daaropvolgende vorming van een horizontaal kanaal zal waarschijnlijk de boven- en ondergrenzen hebben op het weerstandsniveau van 1.808.96 en langs de 25-daagse EMA op 1.797.03. Deze stelling wordt echter ongeldig door een beweging onder de onderste boor van het kanaal.

gold price
Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld