Victoria Greene van G Squared over IBM: ‘het is een zeer onbemind aandeel’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 15, 2021
  • Greene legt uit waarom ze van IBM aandelen houdt op CNBC's "Worldwide Exchange".
  • De aandelen van IBM Corp zijn op jaarbasis met iets meer dan 10% gestegen.
  • Greene ziet ook kansen in het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike.

Aandelen van IBM Corp (NYSE: IBM) zijn tot nu toe met ongeveer 10% gestegen, maar Victoria Greene van G Squared zegt dat het aandeel “onbemind” is en dat er potentieel is voor meer in de toekomst, aangezien het bedrijf “een echte en zinvolle verandering”.

Greene’s opmerkingen bij CNBC’s “Worldwide Exchange”

IBM is momenteel bezig met een herstructurering tot een bedrijf voor cloudcomputing (Red Hat) en kunstmatige intelligentie (Watson). Eerder dit jaar heeft het zijn legacy infrastructuuractiviteiten afgesplitst in een onafhankelijk bedrijf, Kyndryl, dat eind 2021 operationeel zal zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Ze hebben een zeer succesvolle run gehad als de belangrijkste partner voor de meeste Fortune 500 bedrijven met hun IT infrastructuur. Ze hebben een vrij nieuwe CEO en hij draait het roer om en vindt opnieuw uit wat IBM is”, zei Greene op CNBC’s ‘Worldwide Exchange’.

Het bedrijf van $ 121 miljard heeft nu een koers-winstverhouding van 23,12.

Andere redenen waarom Greene van IBM houdt

Een ‘geweldig dividendrendement’ en ‘fantastische kasstromen’ waren onder meer de redenen waarom Greene voorspelt dat het aandeel in de toekomst meer waard kan worden.

“IBM is een van de meest vertrouwde partners van elk groot bedrijf in de VS, en nu zullen ze mensen helpen hun cloudbedrijf te runnen en te integreren in hun AI bedrijf. Iedereen praat graag over AI, maar niemand weet het echt goed te integreren”, voegde ze eraan toe.

Een focus op de cloudmarkt, die in de loop van de tijd groter en meer geïntegreerd wordt, volgens Greene, is de juiste stap voor IBM in de goede richting. In juli rapporteerde de Amerikaanse multinational voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een omzetgroei.

Een ander aandeel waar Greene kansen ziet, is CrowdStrike, dat ook cloudgebaseerd en AI gericht is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld