Dit is waarom de aandelen van Cellect Biotechnology stegen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 27, 2021
  • De aandeelhouders van Cellect keurden de fusie met Quoin Pharmaceuticals goed.
  • De dochteronderneming van Cellect zal worden overgenomen door EncellX Inc.
  • De aandelen van het in Israël gevestigde bedrijf zijn maandagochtend met 50% gestegen.

De aandeelhouders van Cellect Biotechnology Ltd (NASDAQ: APOP) keurden de eerder aangekondigde strategische fusieovereenkomst met Quoin Pharmaceuticals goed, zei het bedrijf maandag in een persbericht.

De aandelen van het in Israël gevestigde bedrijf stegen vanmorgen ongeveer 50%. Het aandeel is dit jaar meer dan verdrievoudigd.

De deal wordt waarschijnlijk in oktober 2021 afgerond

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ongeveer 99% van de Cellect aandeelhouders stemde voor de strategische fusie met Quoin op de Bijzondere Algemene Vergadering op 26 september. Quoin Pharmaceuticals is een particulier bedrijf dat zich richt op zeldzame en weesziekten.

De overeenkomst tussen de twee bedrijven is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaraan de transactie waarschijnlijk in oktober 2021 zal worden afgerond. Zodra de twee bedrijven zijn samengevoegd, zal Cellect op de Nasdaq Capital Market worden genoteerd als Quoin Pharmaceuticals Ltd onder het symbool “QNRX”.

EncellX koopt Cellect Biotherapeutics Ltd

Cellect aandeelhouders keurden dit weekend ook het voorstel van EncellX Inc goed om Cellect Biotherapeutics Ltd (dochteronderneming) te kopen.

De aankondigingen komen kort nadat de Nasdaq Stock Market LLC Cellect Biotechnology heeft laten weten dat het niet langer voldoet aan de vereisten om beursgenoteerd te blijven. Het persbericht luidde:

De Vennootschap voldoet niet aan de vereiste om een minimum eigen vermogen van $2.500.000 aan te houden. Het voldoet ook niet aan de alternatieven van de noteringsregel voor voortgezette notering op basis van marktwaarde van beursgenoteerde effecten of netto-inkomsten uit voortgezette activiteiten.

Cellect zal naar verwachting haar “compliance herwinnen” plan bekend maken aan de Nasdaq Listing Rule op 5 november.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld