Joseph Fahmy: ‘Fed zal de aandelenvriendelijke omgeving blijven bieden’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 8, 2021
  • Joseph Fahmy zegt dat de uitverkoop een onderdeel was van de seizoenszwakte.
  • Hij verwacht niet dat de Amerikaanse Fed de markten zal rammelen tijdens haar vergadering op 3 november.
  • De directeur van Zor Capital is bullish op software- en chipaandelen voor Q4.

De S&P 500 index maakte beleggers ongemakkelijk in de afgelopen weken als het viel meer dan 5,0% van een hoogtepunt op 2 september. Aan de andere kant van het spectrum is er echter Joseph Fahmy van Zor Capital, die de recente terugval ziet als slechts een “onderdeel van de seizoenszwakte”.

Fahmy’s opmerkingen over CNBC’s “Worldwide Exchange”

Fahmy citeerde een herstel van meer dan 2,0% in de benchmark sinds maandag om een stelling te maken dat de markt nu klaar was om de traditioneel sterke maanden november en december in te gaan. Op CNBC’s “Worldwide Exchange” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Van half september tot half oktober is de markt traditioneel zwak als gevolg van verschillende factoren, zoals het opnieuw in evenwicht brengen van de index, portefeuilleaanpassingen aan het einde van het kwartaal, het einde van het overheidsbegrotingsjaar, het schuldenplafond en de nieuwscyclus heeft de neiging weg te schuiven van de fundamentele factoren . Het is dus vrij normaal.

Hij is ervan overtuigd dat na half oktober, wanneer de technologienamen met grote kapitalen kwartaalresultaten beginnen te rapporteren, de nieuwscyclus zal terugkeren naar de fundamenten die de basis leggen voor een sterke laatste twee maanden van het jaar.

Fahmy verwacht dat de Amerikaanse Fed de voorkeur geeft aan een aandelenvriendelijk klimaat

Volgens Fahmy zal de Amerikaanse Federal Reserve de “aandelenvriendelijke omgeving” blijven bieden. Hij ziet de centrale bank “de markten niet laten rammelen” in zijn volgende zitting op 3 november.

Ik zie de afbouw pas in 2022 beginnen. En ze zullen de rente voorlopig niet aanraken. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze liever te laat dan te vroeg zijn, aangezien veel van de economische cijfers weer normaal zijn.

Fahmy is nog steeds optimistisch over software- en chipaandelen en beveelt geduld aan om door seizoenszwakte heen te komen voordat een gunstig vierde kwartaal begint.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money