AUD/USD voorspelling: dit is waarom de Aussie met 1,12% zou kunnen stijgen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 14, 2021
  • Het AUD/USD paar is de afgelopen paar sessies sterk gestegen.
  • Het paar steeg na de relatief zwakke Australische banengegevens.
  • We leggen uit waarom het paar snel met ongeveer 1,12% zou kunnen stijgen.

De AUD/USD prijs bleef stabiel dicht bij het hoogste niveau sinds 10 september, toen investeerders reageerden op de Amerikaanse inflatie en de banencijfers in Australië. Het paar handelt op 0.7385, wat ongeveer 3% boven het laagste niveau deze maand is.

Vacatures in Australië

De Australische arbeidsmarkt bleef het in september moeilijk hebben terwijl het land de nieuwe golf van de pandemie het hoofd bleef bieden. Volgens het statistiekbureau verloor Australië in september meer dan 138.000 banen, na nog eens 146.000 banen te verliezen in augustus. Het banenverlies was lager dan de mediane schatting van 137.000.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondertussen steeg het werkloosheidspercentage in Australië van 4,5% in augustus tot 4,6% in september, terwijl de participatiegraad daalde tot 64,5%.

Analisten denken dat de arbeidsmarkt de komende maanden een sterke comeback zal maken. Bovendien is Australië begonnen met het afbouwen van enkele van de lockdowns die ertoe hebben bijgedragen dat de werkloosheid hoger is geworden. Tegelijkertijd treft de overheid voorbereidingen om buitenlandse reizigers weer naar het land toe te laten. Dit zal leiden tot meer dienstverlenende banen zoals die in de toerisme- en hotelsector.

De AUD/USD hield ook stabiel na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) steeg de Amerikaanse inflatie van 5,3% in augustus tot 5,4% in september toen de grondstoffenprijzen stegen. Deze stijging werd ook gedreven door de toenemende logistieke uitdagingen, wat heeft geleid tot hogere verzendkosten.

Ondertussen publiceerde de Federal Reserve woensdag de notulen van de laatste vergadering. In de notulen lieten de Fed functionarissen doorschemeren dat de afbouw in de komende maanden zal plaatsvinden. De ambtenaren verwachten ook dat de renteverhogingen in 2022 zullen beginnen.

AUD/USD voorspelling

aud/usd

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD/USD paar de afgelopen dagen gestage vooruitgang heeft geboekt. Het paar slaagde erin om boven de halslijn van het omgekeerde hoofd en schouderspatroon uit te stijgen op 0,7312. Het slaagde er ook in om boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen te komen, terwijl de MACD bleef stijgen.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de belangrijke weerstand op 0,7478, wat het hoogste niveau was in september. Deze prijs ligt ongeveer 1,18% boven het huidige niveau. Deze weergave wordt ongeldig als de prijs onder de belangrijkste ondersteuning van 0,7312 daalt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld