Dr. Carlos Del Rio: “Ik weet niet zeker of we de Moderna booster nodig hebben”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 15, 2021
  • De FDA adviseurs stemden unaniem voor Moderna boostershots.
  • Dr. Carlos Del Rio bespreekt de behoefte aan boosters op CNBC's "Worldwide Exchange".
  • Hij waarschuwt dat de pandemie nog lang niet voorbij is, ondanks de versoepeling van de beperkingen.

Een dag nadat de Amerikaanse FDA adviseurs unaniem voor de boostershots van Moderna Inc (NASDAQ: MRNA) hadden gestemd, zei dr. Carlos Del Rio van Emory University: “Ik weet niet zeker of we de Moderna booster nodig hebben”.

De opmerkingen van Dr. Rio bij de ‘Worldwide Exchange’ van CNBC

Op CNBC’s “Worldwide Exchange” zei Dr. Rio dat de gegevens die Moderna-booster ondersteunen niet erg sterk waren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Moderna is effectiever en duurzamer gebleken dan Pfizer. Om die reden zien we enkele doorbraken. Dus ik denk dat de FDA ervan overtuigd was dat er enkele doorbraken zijn, we hebben overtollig vaccin, laten we doorgaan en de boosters geven.

Moderna vraagt goedkeuring voor zijn booster-injectie voor mensen met een beroepsrisico op blootstelling, een grotere kans op ernstige ziekte of 65 jaar of ouder. Na goedkeuring door de FDA zal de Amerikaanse CDC volgende week bijeenkomen om de voorwaarden vast te stellen voor iemand om de booster-injectie te krijgen.

De pandemie is nog lang niet voorbij

Dr. Rio waarschuwde in zijn interview met CNBC ook dat de COVID gerelateerde beperkingen misschien worden versoepeld, maar de pandemie was nog lang niet voorbij.

De realiteit is dat het voorspellen van dit virus ongelooflijk moeilijk is geweest. Als je een nieuwe soort hebt waartegen niet veel immuniteit is, kan er deze winter een nieuwe golf zijn wanneer mensen in drukke omstandigheden naar binnen gaan. Dus voor mij is het nog te vroeg om overwinning te noemen.

Er zijn ongeveer 75 in aanmerking komende Amerikanen die nog moeten worden gevaccineerd. Eerder in oktober stopten Zweden en Denemarken met het gebruik van Moderna’s COVID-19 vaccin in jongere leeftijdsgroepen vanwege meldingen van hartontsteking.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld