Netflix ontvangt meer dan een half miljoen nieuwe abonnees

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on okt 19, 2021
  • Netflix rapporteert marktconforme winst voor het Q3.
  • De streaminggigant verwacht in Q4 8,5 miljoen abonnees toe te voegen.
  • Mark Mahaney bespreekt de inkomsten op CNBC's "Closing Bell".

De aandelen van Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) zijn in de handel na sluitingstijd met 1,0% gestegen nadat de streaminggigant voor het fiscale derde kwartaal uitstekende resultaten rapporteerde.

Financiële prestatie

Netflix zei dat de winst in het derde kwartaal $ 1,45 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar $ 3,19 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd de winst gemaximeerd op een veel lagere $ 790 miljoen of $ 1,74 per aandeel, volgens het persbericht over de winst.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het mediabedrijf in het derde kwartaal $ 2,56 aan winst per aandeel zou boeken. Netflix genereerde $ 7,48 miljard aan inkomsten tegenover het cijfer van $ 6,44 miljard een jaar geleden, en in lijn met de FactSet consensus.

Abonneegroei

Netflix voegde in het derde kwartaal 4,4 miljoen nieuwe abonnees toe, ruim boven de 3,84 miljoen verwacht. “Squid game” – zijn “grootste show ooit”, leverde een forse bijdrage aan de groei van zijn driemaandelijkse abonnees.

De regio Azië-Pacific droeg het meest bij aan de netto-aanwinsten, en de VS/Canada klom uit de verliezen van het afgelopen kwartaal om in het derde kwartaal ongeveer 70.000 nieuwe abonnees toe te voegen. Het in Californië gevestigde bedrijf verwacht in het vierde kwartaal 8,5 miljoen abonnees toe te voegen.

Mark Mahaney’s opmerkingen bij CNBC’s ‘Closing Bell’

In het “Closing Report” van CNBC prees Mark Mahaney van Evercore ISI de sterke cijfers van Netflix ondanks “superhoge” verwachtingen. Hij zei:

Deze cijfers zijn goed genoeg om het aandeel bescheiden te laten stijgen. Dit zal het 4e jaar op rij worden voor Netflix om tussen de 8-9.000.000 abonnees in het december kwartaal toe te voegen. Dat is behoorlijk indrukwekkend voor een bedrijf dat nu ten noorden van 200 miljoen zit. Het laat een consistente groei zien, en daar houden beleggers van. Het is een van de redenen waarom we optimistisch zijn over het aandeel.

Atlantic Equities ziet ook een stijging in Netflix tot $ 780.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money