3 belangrijke punten uit Tesla’s Q3 resultaten rapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 20, 2021
  • Tesla rapporteert een lager dan verwachte omzet voor Q3.
  • Een opnieuw ontworpen Roadster, Semi en Tesla Cybertruck worden allemaal verwacht in 2023.
  • De aandelen van de EV maker zijn meer dan 1,0% gedaald in de uitgebreide handel.

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) gaf woensdag de schuld aan uitdagingen in de toeleveringsketen en het wereldwijde chiptekort, aangezien de omzet in het fiscale derde kwartaal onder de schattingen bleef. De aandelen van de EV fabrikant zijn meer dan 1,0% gedaald in de handel na sluitingstijd.

Financiële prestaties Q3

Tesla rapporteerde $ 1,6 miljard aan winst, wat zich vertaalt naar $ 1,44 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd de winst gemaximeerd op een fors lagere $ 331 miljoen of 27 cent per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf $ 1,86 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Amerikaanse bedrijf genereerde $ 13,8 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 57%, volgens het persbericht over de winst. Volgens FactSet hadden experts een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 1,62 voorspeld, maar een hogere omzet van $ 14 miljard.

Brutomarge en andere opvallende cijfers

De winst en omzet van Tesla bereikten dit kwartaal een record op de brutomarge die verbeterde tot 26,6%. Andere opmerkelijke cijfers omvatten $ 806 miljoen aan inkomsten uit zijn energieactiviteiten, $ 894 miljoen uit services en een Bitcoin investeringsgerelateerde waardevermindering ter waarde van $ 51 miljoen.

De fabrikant van elektrische voertuigen maakte eerder deze maand al Q3 leveringen bekend.

Productiedoelen

Volgens CEO Elon Musk worden in 2023 een opnieuw ontworpen Roadster, Semi en Tesla Cybertruck verwacht, waarmee de Amerikaanse autofabrikanten waarschijnlijk de tekorten in de toeleveringsketen hebben opgelost.

Het winstrapport komt een dag nadat de Bank of America Securities haar prijsdoel voor Tesla heeft verhoogd naar $ 900, wat vanaf hier een stijging van ongeveer 5,0% vertegenwoordigt. De aandelen van de grootste EV maker in de Verenigde Staten zijn op jaarbasis al met ongeveer 18% gestegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld