Lees hoe LumiraDx het testen op COVID-19 eenvoudiger maakt

By: Ruchi Gupta
on okt 20, 2021
  • LumiraDx ontvangt autorisatie voor gebruik in noodgevallen voor zijn COVID-19 antigeentest.
  • De antigeentest is een microvloeistoftest die wordt uitgevoerd op het POC platform van het bedrijf.
  • LumiraDx wil POC diagnostiek voor iedereen toegankelijk maken.

LumiraDx (NASDAQ: LMDX) heeft van de Central Drugs Standard Organization in India toestemming gekregen van gebruikers voor de SARS-CoV-2 antigeentest. De diagnostische antigeentest is ontworpen om antigeen-nucleocapside eiwit uit een neusuitstrijkje te detecteren en de resultaten zijn binnen 12 minuten na het monster klaar te hebben.

LumiraDx SARS-CoV-2 antigeentest vergelijkbaar met PCR test

De SARS-CoV-2 antigeentest van het bedrijf toont 97,6% positieve overeenkomst en 96,6% negatieve overeenkomst met betrekking tot de PCR test in klinische onderzoeken voor patiënten binnen 12 dagen nadat de symptomen beginnen te verschijnen. Dit maakt het een van de meest gevoelige en snelste antigeen point-of-care tests die beschikbaar zijn. Na de EUA award van de Amerikaanse FDA in augustus 2020 en een CE markering in september 2020, is de test nu beschikbaar in Europa en de VS.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De SARS-CoV-2 antigeentest is een microfluïdische test die wordt uitgevoerd op het LumiraDx point-of-care platform, dat laboratoriumanalysetechnieken integreert om laboratoriumvergelijkbare diagnostische tests te geven op single-point-of-care apparatuur. Een klein, draagbaar instrument, een eenvoudig, gestandaardiseerd proces, een microfluïdische teststrip en naadloze, veilige digitale communicatie met de cloud en de IT systemen van ziekenhuizen maken allemaal deel uit van het platform.

LumiraDx POC test voor iedereen toegankelijk

LumiraDx Chief Commercial Officer David Walton zei:

De missie van LumiraDx is om community-based gezondheidszorg te transformeren door middel van POC diagnostiek en laboratoriumvergelijkbare tests voor iedereen toegankelijk te maken. Onze lancering in India met onze SARS-CoV-2 antigeentest is een belangrijke stap voorwaarts in deze missie. We zijn er trots op dat we nu aanwezig zijn in een van ’s werelds snelst groeiende economieën en de mogelijkheid hebben om samen te werken met lokale gezondheidsstelsels en bedrijven in het hele land om zeer nauwkeurige en snelle tests te leveren.

De General Manager India van het bedrijf, Yogesh Singh, zei:

Er is grote behoefte aan hoogwaardige, nauwkeurige point-of-care tests in heel India om niet alleen aan de huidige vraag met COVID-19 te voldoen, maar ook om tests uit te voeren voor een aantal gezondheidsproblemen buiten de pandemie. De lancering van het LumiraDx platform en microfluïdische technologie, eerst met de SARS-CoV-2 Antigen test, zal POC tests van de volgende generatie bieden voor patiënten in landelijke, stedelijke en semi-stedelijke gezondheidsomgevingen in India, waardoor zorgverleners de impact van acute en chronische aandoeningen kunnen verminderen ziekten in het hele land.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money