CEO Parker legt het verlies van American Airlines in Q3 uit

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 21, 2021
  • De omzet van American Airlines is in Q3 bijna verdrievoudigd.
  • CEO Doug Parker besprak de kwartaalresultaten op CNBC's "Squawk Box".
  • De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de omzet in Q4 20% lager zal zijn dan in 2019.

American Airlines Group Inc (NASDAQ: AAL) zegt dat het in het fiscale derde kwartaal minder dan verwacht geld verloor door een omzet die bijna verdrievoudigde op jaarbasis. De aandelen zijn in de voorbeurshandel met ongeveer 1,0% gestegen.

De opmerkingen van CEO Parker over de ‘Squawk Box’ van CNBC

In de “Squawk Box” van CNBC zei CEO Doug Parker dat zakenreizen aan het begin van het kwartaal sterk waren, maar later verminderde de Delta variant het om ons weer in verlies te duwen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We hadden een winstgevende juli, toen de inkomsten uit zakenreizen 64% van het niveau van 2019 bedroegen. Toen sloeg de Delta variant toe en duwde deze in september terug onder 50% van het pre pandemische niveau, wat resulteerde in een kwartaalverlies, dat nog steeds het kleinste was sinds het begin van de pandemie.

Parker zei dat de terugkeer van American Airlines naar winstgevendheid verband houdt met de vraag naar zakenreizen en onthield zich van het geven van een specifieke richtlijn over hoe lang het zou kunnen duren om opnieuw winstgevend te worden.

Financiële prestaties Q3

American Airlines rapporteerde $ 169 miljoen aan netto-inkomsten, wat zich vertaalt naar 25 cent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het een enorm verlies van $ 2,40 miljard of $ 4,71 per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verloor de luchtvaartmaatschappij in het afgelopen kwartaal 99 cent per aandeel.

De luchtvaartmaatschappij genereerde $ 8,97 miljard aan inkomsten, een stijging van 182,7% ten opzichte van vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts een gecorrigeerd verlies per aandeel van $ 1,04 voorspeld op een omzet van $ 8,92 miljard.

Toekomstvisie en andere opmerkelijke cijfers

Andere opmerkelijke cijfers waren onder meer een stijging van 213,3% in passagiersinkomsten en ongeveer $ 18 miljard aan beschikbare liquiditeit. De bezettingsgraad steeg van 58,9% naar 78,7% – nog steeds lager dan de verwachte 80,9%.

American Airlines verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal ongeveer 20% lager zal zijn dan in 2019, volgens het persbericht over de winst. Analisten daarentegen pleiten voor een omzetdaling van 17,8% dit kwartaal.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money