Voorspelling van de prijs van het Glencore aandeel

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 21, 2021
  • De koers van het Glencore aandeel is met meer dan 7% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit.
  • Het aandeel zakte toen de kolen- en koperprijzen instortten.
  • De bullish trend blijft voorlopig intact.

De prijs van het aandeel Glencore (LON: GLEN) is de afgelopen dagen sterk gedaald, omdat beleggers zich zorgen blijven maken over de kolenprijzen. Het aandeel handelt op 368p, wat ongeveer 7,7% onder het hoogste niveau van deze maand is. Dit betekent dat het aandeel een correctiezone nadert.

Kolenprijzen en Glencore

Glencore is een van de grootste mijnbouwconglomeraten ter wereld. Het bedrijf, opgericht door Marc Rich, heeft een marktkapitalisatie van meer dan 133 miljard dollar en een jaarlijkse omzet van meer dan 142 miljard dollar. Het bedrijf richt zich op verschillende producten zoals kolen, koper, zink, nikkel en lood.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Glencore is ook een van de grootste grondstoffenhandelaren ter wereld. Het bedrijf verkoopt dagelijks miljoenen vaten ruwe olie.

Het bedrijf haalt het meeste geld uit zijn energiedivisie, waaronder kolen. In tegenstelling tot sommige van zijn collega’s, zoals Anglo American, heeft het bedrijf weerstand geboden aan de druk om zijn kolenactiviteiten te beëindigen.

Het management is van mening dat het afstoten van het bedrijf geen betekenisvolle veranderingen voor het milieu met zich mee zal brengen. Bijvoorbeeld, Thungela Resources die nog steeds steenkool ontgint en verkoopt, ook al is het geen onderdeel meer van Anglo American.

De koers van het Glencore aandeel is deze week gedaald, omdat beleggers zich concentreren op de kolenhandel. Na een parabolische rally te hebben gemaakt, zijn de kolenprijzen deze week gekelderd nadat China had gesignaleerd dat het zal ingrijpen. De prijzen daalden met meer dan 10% nadat de National Development and Reform Commission (NDRC) had gezegd dat ze zou kunnen ingrijpen om de energieprijzen te verlagen.

Steenkool is niet de enige grondstof die deze week is ingestort. Na recentelijk een sterke bull run opgetekend te hebben, is de prijs van koper deze week met meer dan 5% gedaald. Daarom verwachten analisten dat deze trend zich zou kunnen voortzetten en Glencore zou kunnen schaden.

Prijsvoorspelling Glencore aandeel

Glencore share price

De 1-dag grafiek laat zien dat het aandeel Glencore de afgelopen maanden een spectaculaire bull run heeft doorgemaakt. De prijs blijft boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Het is ook boven de belangrijke trendlijn die de laagste niveaus sinds maart van dit jaar verbindt. Tegelijkertijd is het bearish volume de afgelopen dagen aanzienlijk toegenomen.

Daarom ben ik optimistisch dat de prijs van het GLEN aandeel zich op korte termijn zal herstellen. Als dit gebeurt, zal het aandeel stijgen naar de volgende sleutelweerstand bij 400p.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money