Microsoft meldt opnieuw recordkwartaal: ‘rugwind houdt aan’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 26, 2021
  • De winst van Microsoft Corp bedroeg voor het eerst $20 miljard in Q1.
  • Rishi Jaluria bespreekt de resultaten van Microsoft op CNBC's "Closing Bell".
  • De aandelen van het bedrijf zijn ongeveer 2,0% gestegen in de handel na sluitingstijd.

De aandelen van Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) zijn dinsdag met bijna 2,0% gestegen in de handel na sluitingstijd, nadat de techgigant zei dat zijn winst in het eerste kwartaal voor het eerst boven de $ 20 miljard uitkwam.

Jaluria kiest MSFT als zijn favoriete megacap naam

In het “Closing Report” van CNBC zei Rishi Jaluria van RBC Capital Market dat Microsoft zijn favoriete megacap naam was.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een sterke beat over de hele linie. De belangrijkste gebieden; cloud, Azure, dynamiek allemaal versnellend. Het vertelt ons dat de ruimte voor software uitgaven gezond is en dat we ons in de begindagen van digitale transformatie bevinden. Dus die seculiere wind in de rug zal vanaf hier doorgaan.

Jaluria beoordeelt Microsoft als ‘kopen’ met een koersdoel van $ 360, wat een stijging van 15% vertegenwoordigt ten opzichte van waar het aandeel dinsdag sloot. Hij noemde toenemende winstgevendheid en “isolatie” van beperkingen in de toeleveringsketen, privacyveranderingen van Apple en antitrustkwesties voor zijn optimistische houding.

Financiële prestaties Q1

Microsoft rapporteerde een winst van $ 20,5 miljard, wat neerkomt op $ 2,71 per aandeel, vergeleken met een jaar geleden van $ 1,82 per aandeel. Exclusief $ 3,3 miljard aan een eenmalig belastingvoordeel, verdiende het $ 2,27 per aandeel, volgens het persbericht over de winst.

De Amerikaanse multinational genereerde $ 45,3 miljard aan inkomsten – een forse stijging ten opzichte van $ 37,15 miljard vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts in het eerste kwartaal $ 2,08 aan winst per aandeel voorspeld op een omzet van $ 44 miljard.

Van leidinggevenden van Microsoft wordt verwacht dat ze toekomstige richtlijnen geven over de conference call die gepland staat om 17:30 uur ET.

Inkomsten uit afzonderlijke bedrijfssegmenten

Volgens Microsoft genereerde het $ 16,96 miljard aan omzet van Intelligent Cloud, $ 13,3 miljard van zijn traditionele PC activiteiten en $ 15,04 miljard van de cloudsoftwaredivisie.

De omzet uit alle segmenten lag aanzienlijk hoger dan de schattingen van analisten en de cijfers van vorig jaar, ondanks een vertraging in PC leveringen. Andere opmerkelijke cijfers zijn onder meer een groei van 50% op jaarbasis in Azure versus 49% verwacht.

Vorige maand kondigde Microsoft een strategische investering aan in Truveta, een startup voor datacenters in de gezondheidszorg.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money