Wallbox aandelen zijn dinsdagochtend meer dan verdubbeld

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 26, 2021
  • Wallbox werkt samen met Uber om een proefprogramma te lanceren voor de overstap naar EV's.
  • De samenwerking past in het doel van Uber om een 100% emissievrij mobiliteitsplatform te worden.
  • Aandelen van Wallbox zijn dinsdagochtend meer dan verdubbeld.

De aandelen van Wallbox NV (NYSE: WBX) zijn dinsdagochtend meer dan verdubbeld nadat het bedrijf dat opladers voor elektrische voertuigen maakt, zei dat het van plan was een proefprogramma te starten in samenwerking met Uber Technologies Inc.

Het programma zal de overstap naar EV’s opvoeren

Volgens het persbericht van vanmorgen is het proefprogramma gericht op het versnellen van de verschuiving naar elektrische voertuigen, met name in de California Bay Area.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als onderdeel van het strategische partnerschap biedt Wallbox een pakket met korting aan Uber chauffeurs om een slimme EV-oplader van Wallbox bij hen thuis te kopen en te installeren. Ook komen er financieringsmogelijkheden voor de chauffeurs.

De samenwerking was logisch voor Uber Technologies, aangezien het zich onlangs heeft gecommitteerd om tegen 2030 een “100% emissievrij mobiliteitsplatform” te worden in drie van zijn grootste markten, de VS, Canada en Europa.

Wallbox debuteerde pas deze maand op NYSE tegen een prijs per aandeel van $ 9,49 versus $ 20 op het moment van schrijven.

Waarom California Bay Area?

Wallbox en Uber kozen de California Bay Area om het proefprogramma te testen, omdat de omschakeling naar elektrische voertuigen in deze regio relatief sneller is gegaan. Als het strategische partnerschap vruchten afwerpt, zal het later worden uitgebreid naar andere delen van Noord-Amerika en uiteindelijk naar de rest van de wereld.

In een reactie op de samenwerking met Uber zei Douglas Alfaro, General Manager voor Wallbox Noord-Amerika:

Vraag naar elektrische auto’s neemt hier in de VS snel toe. Om de transitie naar duurzamer vervoer te helpen versnellen, moeten we opladen toegankelijk blijven maken. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om samen te werken met een transportgigant als Uber om chauffeurs toegang te geven tot slimme thuisoplossingen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money