Tesla aandelen dalen met 5% nadat CEO een verkoop van 10% van zijn aandelen voorstelt

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi neemt fitness en een gezonde levensstijl heel serieus. In haar vrije tijd houdt ze van zwemmen, hardlopen en… lees meer.
on nov 8, 2021
  • De CEO van Tesla gaf zijn volgelingen de kans om ofwel "Nee" of "Ja" te stemmen.
  • Meer dan 3,5 miljoen mensen reageerden op de peiling, waarbij de "Ja" stem in totaal 57,9% behaalde.
  • Elon Musk heeft een Twitter aanhang van ongeveer 62,5 miljoen mensen.

De aandelen van Tesla (NASDAQ:TSLA) daalden vandaag met ongeveer 5% toen de CEO van het bedrijf op Twitter zei dat hij overwoog om ongeveer 10% van zijn Tesla aandelen te verkopen. Als gevolg hiervan daalden de aandelenkoersen van Tesla tot ongeveer 5,5% tot $ 1.155. Dit was een aanzienlijke daling ten opzichte van de slotkoers van $ 1.222 die ze noteerden toen de markten op vrijdag sloten.

De daling van de aandelenkoersen werd veroorzaakt toen de miljardair zijn Twitter aanhang van 62,5 miljoen mensen vroeg of hij een deel van zijn Tesla aandelen moest afschaffen. Hij deed dit in de vorm van een Twitter enquête waarin hij zijn volgers vroeg om ofwel “Nee” of “Ja” te stemmen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Officiële Twitter verklaringen

Op zaterdag lanceerde Elon Musk een Twitter enquête en zei: “Er wordt de laatste tijd veel gezegd over niet-gerealiseerde winsten als middel om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10% van mijn Tesla aandelen te verkopen. Ondersteun je dit?”

De CEO van de miljardair gaf zijn volgers de kans om ofwel “Nee” of “Ja” te stemmen tegen deze stap. Hij beweerde dat hij zich zou houden aan waar zijn volgers op deze poll op stemden, ongeacht hoe het ging. Meer dan 3,5 miljoen volgers reageerden op deze poll. 57,9% van hen stemde “Ja”.

Vorige uitspraken

Elon Musk had eerder al aangegeven dat hij in het vierde kwartaal van dit fiscale jaar een groot deel van zijn aandelen wilde afstaan. In september, tijdens de Code Conference in Beverly Hills, zei Elon Musk dat hij een marginaal belastingtarief zal hebben dat meer dan 50% zal zijn wanneer zijn Tesla aandelenopties aflopen. Hij beweert dat hij al van plan was om binnenkort te verkopen.

Musk zei:

Ik heb een heleboel opties die begin volgend jaar aflopen, dus … een enorm aantal opties zal in het vierde kwartaal worden verkocht – omdat ik moet of ze zullen aflopen.

Andere voormalige en huidige bestuursleden van Tesla, zoals Antonio Gracias, Ira Ethrenpreis, Kimbal Musk en Robyn Denholm, hebben ook veel van hun Tesla aandelen verkocht.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money