Dr Gottlieb bouwt een zaak op voor “booster shot” voorafgaand aan het vakantieseizoen

Door:
op Nov 18, 2021
Listen
  • Gottlieb zegt dat de snelste manier voor meer immuniteit een booster shot is.
  • Gevaccineerde mensen komen in aanmerking voor een booster 6 maanden na ontvangst van hun tweede dosis.
  • De FDA zou deze week de aanvraag van Pfizer kunnen goedkeuren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Een week nadat de Wereldgezondheidsorganisatie uithaalde naar ontwikkelde landen voor het verspreiden van boostershots, terwijl vaccinatie in ontwikkelingslanden niet eens het absolute minimum heeft bereikt, zegt de voormalige FDA commissaris Dr. Scott Gottlieb dat een derde dosis de beste injectie is om mensen immuun te maken aan het dodelijke virus voorafgaand aan Thanksgiving.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De opmerkingen van Dr. Gottlieb over de ‘Squawk Box’ van CNBC

Copy link to section

Dr. Gottlieb herhaalde dat farmaceutische giganten zoals Pfizer Inc (NYSE: PFE), waar hij in het bestuur zit, proeven hebben uitgevoerd om zonder twijfel vast te stellen dat de immuniteit tegen het dodelijke virus na twee injecties na verloop van tijd wegebt, en dat een derde dosis inderdaad verhoog het terug naar 95%.

Als iemand met 40% immuniteit is vertrokken tegen symptomatische ziekte omdat hij acht maanden geleden is gevaccineerd, een booster krijgt, gaat zijn bescherming binnen enkele dagen naar 95%. Dus de snelste manier om meer immuniteit in de bevolking te krijgen voor de feestdagen, is een boosterdosis.

Pfizer heeft al goedkeuring aangevraagd bij de Amerikaanse FDA voor zijn boosterdosis voor alle volwassenen. De toezichthouder zal naar verwachting deze week zijn uitspraak bekendmaken.

Ongeveer 18% van de Amerikaanse volwassenen is nog steeds niet gevaccineerd

Copy link to section

Voor een duurzame overwinning op de pandemie ziet Dr. Gottlieb de noodzaak om zich niet alleen te concentreren op het vaccineren van die resterende 18% van de Amerikaanse volwassenen die nog niet zijn gevaccineerd, maar ook om in aanmerking komende mensen een derde dosis van het vaccin te geven.

Ik denk dat het gemakkelijker zal zijn om iemand die al twee doses vaccin heeft gehad te overtuigen om een derde dosis te krijgen dan om die 18% van de volwassenen die tot nu toe niet zijn gevaccineerd te overtuigen om voor de eerste keer een injectie te krijgen.

Volledig gevaccineerde personen komen zes maanden na ontvangst van hun tweede dosis van het COVID-19 vaccin in aanmerking voor een herhalingsinjectie.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Pfizer USA Beurs Farma Noord-Amerika Wereld