HP CEO: “PC business blijft sterk in de nabije toekomst”

Door:
op Nov 24, 2021
Listen
  • HP Inc overtreft schattingen in Q4 en geeft sterke prognoses voor de toekomst.
  • CEO Lores besprak de kwartaalresultaten over Mad Money met Jim Cramer.
  • De aandelen van het computerbedrijf stegen met 8,0% in de handel na sluitingstijd.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Aandelen van HP Inc (NYSE: HPQ) stegen met 8,0% in de verlengde handel, dankzij een sterke stijging van de kwartaalomzet, geleid door de verkoop van personal computers. De Amerikaanse multinational gaf sterke prognoses voor de toekomst, maar waarschuwde dat de leveringsbeperkingen in de eerste helft van 2022 zullen voortduren.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Hoogtepunten uit het interview van CEO Lores met Jim Cramer

Copy link to section

Over Mad Money met Jim Cramer herhaalde CEO Enrique Lores dat de kracht van de PC business een seculiere gebeurtenis was, geen cyclische.

We verwachten dat de PC business in de nabije toekomst erg sterk zal blijven. Wat nu de vraag drijft, is de commerciële kant, aangezien kantoren heropenen, bedrijven investeren om de ervaring van hun werknemers te verbeteren, en dit blijft een zeer sterke vraag naar PC’s stimuleren.

Hij was het ermee eens dat de omzet uit het consumentensegment in het vierde kwartaal daalde, maar zei dat dit voornamelijk kwam omdat HP prioriteit gaf aan commerciële zaken in een omgeving met beperkte leveringen, omdat dit beter is voor de marge. Verder was de vraag van zowel de consument als de handel sterk, merkte hij op.

Belangrijkste punten uit het winstrapport van HP over het vierde kwartaal

Copy link to section

HP rapporteerde een nettowinst van $ 3,1 miljard of $ 2,71 per aandeel – een enorme stijging ten opzichte van de $ 668 miljoen of 49 cent per aandeel vorig jaar, volgens het persbericht over de winst.

Het Amerikaanse bedrijf genereerde een netto-omzet van $ 16,7 miljard, een groei van 9,0% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden experts 88 cent winst per aandeel voorspeld op een omzet van 15,39 miljard dollar.

Met $ 11,8 miljard steeg de verkoop van persoonlijke systemen, waaronder PC’s en laptops, in het afgelopen kwartaal met 13% – meer dan $ 1,0 miljard hoger dan verwacht. De printerinkomsten kwamen uit op $ 4,9 miljard en bleven ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Voor het eerste kwartaal voorspelt HP tot 98 cent van de winst per aandeel; ongeveer in lijn met de schattingen van experts. Vorige maand verhoogde het aan de NYSE genoteerde bedrijf zijn jaarlijkse dividend met 29%.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USA Beurs Noord-Amerika Tech Wereld