Kan het vakantiekwartaal een sterk kwartaal zijn voor Apple?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 26, 2021
  • Jim Suva verwacht dat de verkoop van Apple dit kwartaal op jaarbasis zal stijgen.
  • Tom Forte van DA Davidson is het ermee eens dat de vraag naar Apple Inc. erg groot is.
  • De aandelen van de techgigant zijn vrijdag meer dan 2,0% gedaald.

Aandelen van Apple Inc (NASDAQ: AAPL) zijn vrijdag meer dan 2,0% gedaald uit sympathie met de brede markt die rood kleurde bij meldingen van een nieuwe COVID variant. Maar Jim Suva van Citigroup zegt dat hij de dip moet kopen, want het wordt weer een sterk kwartaal voor de iPhone maker.

Suva’s opmerkingen over ‘Squawk on the Street’ van CNBC

Suva verwacht een sterke verkoop van Apple producten en diensten in het vakantiekwartaal. Op CNBC’s “Squawk on the Street”, zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We verwachten dat hun verkoop jaar op jaar zal stijgen, en dit komt door moeilijke composities. We denken dat Apple zowel zijn hardware als zijn diensten blijft groeien, en we verwachten dat technologie in het algemeen het voortouw zal blijven nemen terwijl mensen door deze coronavirus angst navigeren.

Suva beoordeelt AAPL op “kopen” met een koersdoel van $ 170, wat een stijging van bijna 8,0% vertegenwoordigt vanaf hier. Zijn vooruitzichten staan in schril contrast met Dan Niles van Satori Fund, die Apple ziet als het meest dure technologieaandeel dat er bestaat.

Tom Forte van DA Davidson is het daarmee eens

Vorige maand zei Apple dat de aanhoudende leveringsbeperkingen resulteerden in een daling van de kwartaalomzet van $ 6,0 miljard en waarschuwde dat de impact nog groter zou kunnen zijn in het vakantiekwartaal. Tom Forte van DA Davidson verwacht echter dat een sterke vraag dit zal compenseren.

Ik denk dat die vraag erg groot is. 2021 is mogelijk het jaar van een digitale vakantie waarin consumenten geen fysieke producten kunnen kopen en naar digitale producten neigen. Apple heeft een massa diensten en een zeer grote installed base en is daarom zeer goed gepositioneerd in dat opzicht.

Eerder in november meldde een Bloomberg rapport dat Apple tegen 2025 zijn eerste volledig autonome voertuigen zou kunnen lanceren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money