Wat Baker van Apex Financial dit jaar van de markt verwacht

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on jan 5, 2022
  • Lee Baker van Apex Financial verwacht dit jaar geen 20% plus winst in SPX.
  • Hij pleit niet voor een grote uitverkoop in bedrijven als Apple en Microsoft in 2022.
  • De benchmark is goed begonnen met een winst van 0,5%.

De S&P 500 index is dit jaar goed begonnen, maar Lee Baker van Apex Financial zegt dat het onwaarschijnlijk is dat de benchmark in 2022 zo sterk zal stijgen als vorig jaar.

Baker’s opmerkingen over CNBC’s ‘Worldwide Exchange’

Baker ziet wel momentum voor een positief 2022, maar een winst van meer dan 20% was volgens hem moeilijk voorstelbaar. Baker maakte dit jaar zijn verwachtingen van de markt bekend op CNBC’s “Worldwide Exchange”, zei Baker:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het momentum is er. Maar gaan we hier in december zitten en terugkijken op een winst van 20% plus in de markt? Ik zie dat gewoon niet. Er zijn wat wind in de rug die ons van de wijs kunnen brengen. Maar over het algemeen denk ik dat we weer een positief jaar tegemoet gaan voor de markt en de economie in het algemeen.

Zijn vooruitzichten komen overeen met die van Byron Wien’s van Blackstone, die ook dit jaar een vlakke markt verwacht. Een dag eerder zei hij dat de Amerikaanse Fed de rente in 2022 vier keer zou kunnen verhogen omdat de inflatie niet meer weg te denken is.

Tech zal minder populair zijn

Volgens Baker zullen investeerders dit jaar uit de technologie blijven rouleren naar industriële sectoren, maar hij verwacht nog steeds geen enorme uitverkoop bij Apple, Microsoft en anderen.

Ik geloof in de voortdurende rotatie. We hebben nog steeds dat opgekropte vraagprobleem waarbij de prijsdruk en de verstoringen van de toeleveringsketen een rol gaan spelen bij sommige industriële namen. Dat gezegd hebbende, pleit ik niet voor een enorme terugval bij Apple en Microsoft.

Ook op woensdag zei Mimi Duff van GenTrust in een apart interview dat investeerders in 2022 van technologie zullen veranderen naar banken en infrastructuur. SPX is op het moment van schrijven met 0,5% gestegen voor het jaar.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10