Dit is hoe Peloton reageert op inflatie en aanbodbeperkingen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on jan 17, 2022
  • Peloton staat op het punt zijn prijzen te verhogen.
  • Het gaf de inflatie en aanbodbeperkingen de schuld van de aanstaande prijsstijging.
  • Het Amerikaanse bedrijf zal op 24 januari van de Nasdaq 100 index worden geschrapt.

“Niet-zo-voorbijgaande” inflatie en beperkingen aan de aanbodzijde resulteren in extra kosten voor Peloton Interactive Inc (NASDAQ: PTON), en het bedrijf is van plan om de kosten door te geven de klanten vanaf 31 januari.

Peloton om prijzen te verhogen

Peloton klanten zullen nog eens $ 250 aan kosten moeten betalen om de hometrainer te laten bezorgen en op te stellen op de plaats van hun keuze. Voor de vlaggenschiploopband zal het Amerikaanse bedrijf vanaf volgende maand $ 350 extra in rekening brengen, bevestigt een bericht op zijn website.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na de prijsstijging kost Peloton Bike in totaal $ 1.745, terwijl aan de loopband een prijskaartje van $ 2.845 hangt. In een verklaring per e-mail aan CNBC zei de woordvoerster van Peloton:

Net als veel andere bedrijven wordt Peloton beïnvloed door wereldwijde economische en supply chain uitdagingen. Zelfs met deze stijgingen bieden we nog steeds de beste waarde in connected fitness en bieden we consumenten verschillende financieringsopties die Peloton toegankelijk maken voor een breed publiek.

Een soortgelijke stijging van de prijs zal in werking treden op 31 januari in Australië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ook.

Bike+ kost hetzelfde

Aan de positieve kant blijft het prijskaartje van $ 2.495 op Peloton’s Bike+ echter ongewijzigd. Gebruikers hoeven ook niet meer te betalen dan de huidige $ 33,99 aan abonnementskosten voor on-demand fitnessgerelateerde inhoud.

Peloton was een opmerkelijke begunstigde van de pandemie die de vraag naar fitnessapparatuur voor thuis verhoogde. In de afgelopen maanden heeft het echter de winst opgegeven, waarbij het aandeel sinds half juli 75% is gedaald.

In november verlaagde het in New York gevestigde bedrijf zijn verwachtingen voor het volledige jaar, daarbij verwijzend naar problemen met het aanbod en een afnemende vraag. Op 24 januari, zal Old Dominion Freight Peloton’s plaats op de Nasdaq 100 index innemen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10