Unilever geeft de consumentenactiviteiten van GSK niet op

Door:
op Jan 17, 2022
Listen
  • Unilever is geïnteresseerd in de consumentenactiviteiten van GSK.
  • GSK zal waarschijnlijk onderhandelingen openen met Unilever als het zijn bod opdrijft tot $82 miljard.
  • Aandeelhouders weten niet zeker of het bedrijf zoveel moet uitgeven.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Unilever plc (LON: ULVR) daalden maandag met 4,0% nadat de Britse multinational zei nog steeds geïnteresseerd te zijn in het kopen van de consumentenactiviteiten van GlaxoSmithKline plc (LON: GSK).

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

GSK blijft Unilevers voorstellen afwijzen

Copy link to section

Tot dusverre heeft GSK drie voorstellen afgewezen, waaronder het meest recente bod van $ 68,25 miljard van Unilever. Hoewel aandeelhouders niet zeker weten of Unilever zoveel moet uitgeven aan de overname, is het in Londen gevestigde bedrijf ervan overtuigd dat het consumentensegment van GSK een “sterke strategische match” is.

De overname zou schaalgrootte en een groeiplatform creëren voor het gecombineerde portfolio in de VS, China en India, met verdere kansen in andere opkomende markten.

Als Unilever er niet in slaagt een deal te sluiten, zal GlaxoSmithKline zijn consumentenactiviteiten op de beurs noteren zoals oorspronkelijk gepland.

Als afzonderlijk, beursgenoteerd bedrijf zou dit onderdeel gewaardeerd kunnen worden op ongeveer $ 100 miljard, en daarom beschouwt Marco Taricco van Bluebell Capital Partners het bod van Unilever ook als “underwhelming”.

Zal Unilever zijn bod verhogen?

Copy link to section

Pfizer Inc heeft een belang van 32% in de consumentenactiviteiten van GSK. De twee bedrijven zullen waarschijnlijk onderhandelingen openen met Unilever als het zijn bod verhoogt. Een bron die bekend is met de zaak zei:

Op dit moment zit er meer waarde in een spin-off. Maar als Unilever klaar is om boven de $ 82 miljard te gaan, zou een dialoog kunnen beginnen.

Als Unilever inderdaad een dergelijk aanbod doet, zal het een van de grootste deals op wereldschaal zijn sinds de komst van de coronavirus pandemie. Maar Chris Beckett van Quilter Cheviot denkt dat het onwaarschijnlijk is dat dit zal gebeuren.

Gezien de late bezorgdheid van beleggers en de reactie van Unilever op de aandelenkoers vanmorgen, zou dit kunnen voorkomen dat een hoger bod wordt gerealiseerd.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
GSK Pfizer UK Unilever Beurs Europa Productie Wereld