Morgan Stanley overtreft winstvoorspellingen in Q4

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi neemt fitness en een gezonde levensstijl heel serieus. In haar vrije tijd houdt ze van zwemmen, hardlopen en… lees meer.
on jan 19, 2022
  • Het rapporteerde een winst van $2,01 per aandeel, terwijl de schatting $1,91 was.
  • Het zag ook een omzet van $14,52 miljard.
  • De koers van het aandeel van de bank stijgt met 3,2%.

Morgan Stanley (NYSE: MS) had een stijging van de aandelenkoers nadat het een winst voor het vierde kwartaal rapporteerde die beter was dan wat het bedrijf had verwacht. De sterke inkomsten uit aandelenhandel waren vooral de drijvende kracht achter deze uitstekende resultaten.

De nettowinst kwam uit op $ 2,01 per aandeel, wat meer was dan de geschatte waarde van $ 1,91. Morgan Stanley zei dat de winst met 9,2% is gestegen tot $ 3,7 miljard, wat neerkomt op $ 2,01 per aandeel. De bedrijfsomzet groeide tot ongeveer $ 14,52 miljard, een stijging van 6,8%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Banktransacties

In tegenstelling tot de meeste van zijn rivalen hield Morgan Stanley de uitgaven onder controle. Het boekte compensatiekosten van $ 5,49 miljard, wat in wezen hetzelfde bedrag was dat ze in het vorige fiscale jaar rapporteerden. Het was ook onder de schatting van $ 5,98 miljard. Dit is heel anders dan wat Goldman Sachs publiceerde, namelijk een stijging van 31% tot ongeveer $ 3,25 miljard.

De aandelen van Morgan Stanley schoten door deze resultaten met 3,2 procent omhoog.

De bank zei dat de inkomsten uit de handel in aandelen met 13% zijn gestegen, wat neerkwam op $ 2,86 miljard en ongeveer $ 400 miljoen hoger was dan in hetzelfde kwartaal van het vorige fiscale jaar.

De bank beweerde dat de verbetering het gevolg was van de toename van de inkomsten uit prime brokerage, vergezeld van een strategische investering die $ 225 miljoen opbracht.

De inkomsten uit beleggingsbeheer overtroffen ook de schattingen van $ 1,75 miljard, een stijging van 5,9%. Dit werd aanvankelijk gedreven door de aankoop van Eaton Vance door de bank. Financiële analisten voorspelden een omzet van ongeveer $ 1,66 miljard in dit segment.

Aan de andere kant kwamen de inkomsten uit vermogensbeheer uit op $ 6,25 miljard, een stijging van 10%. Dit cijfer kwam in wezen overeen met de schatting van $ 6,28 miljard. Deze omzetstijging werd gedreven door groei in de kredietverleningssector en stijgende vermogensbeheervergoedingen.

Verklaringen van het senior management

Morgan Stanley’s Chief Executive Officer, James Gorman, zei:

We hebben een duurzaam bedrijfsmodel met schaalgrootte, kapitaalflexibiliteit, momentum en groei.

De CEO zei dat de gigantische afdeling voor vermogensbeheer van de bank, een essentieel onderdeel van de strategie van de CEO, die hij via verschillende overnames heeft uitgebreid, het vermogen en de activa van klanten dit fiscale jaar met bijna $ 1 biljoen heeft doen groeien tot $ 4,9 biljoen. Bovendien staat de aandelenhandel van de bank ook op nummer 1 op de wereldwijde ranglijst.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money