Dit mijnaandeel zal in 2022 beter presteren dan de S&P 500

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 21, 2022
  • Jim Lebenthal zegt dat Cleveland-Cliffs dit jaar beter zal presteren dan de S&P 500.
  • Hij gaf verschillende redenen voor zijn optimistische houding ten opzichte van CNBC's "Halftime Report".
  • De aandelen zijn in januari meer dan 25% gedaald.

Aandelen van Cleveland-Cliffs Inc (NYSE: CLF) zijn in januari met meer dan 25% gedaald, maar Jim Lebenthal van Cerity Partners is ervan overtuigd dat het een aandeel is dat in 2022 beter zal presteren dan de benchmark S&P 500 index.

Lebenthal verdedigt zijn bullish call op CNBC

Lebenthal was het ermee eens dat het mijnbouwbedrijf dit jaar waarschijnlijk te maken zal krijgen met volatiliteit, maar sprak zijn vertrouwen uit in de kracht van zijn fundamenten. Op CNBC’s “Halftime Report” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het is een aandeel dat vóór de pandemie vier keer het rendement van de S&P 500 had. Ik denk dat het de benchmark het komende jaar flink zal verslaan, maar met dat soort rendement komt volatiliteit. Je kunt die rendementen niet hebben zonder een paar adembenemende dips.

De bullish call van Lebenthal is vooral interessant omdat Cleveland-Cliffs al een fantastisch 2021 had dat eindigde met een winst van bijna 50% in de aandelenkoers. In oktober verwierf het in Ohio gevestigde bedrijf een nieuwe bron van grondstoffen met een overname van Ferrous Processing & Trading Co.

Er is genoeg leuks aan Cleveland-Cliffs

Ook op vrijdag zei Intel dat het een computerchipfaciliteit van $ 20 miljard in Ohio zal bouwen die Lebenthal ziet als een andere positieve katalysator voor Cleveland-Cliffs. Hij voegde toe:

Sommige mensen zullen zeggen dat de staalprijzen met 25% zijn gedaald ten opzichte van hun recente hoogtepunten. Maar vergeet niet dat de ijzerertsprijzen met 40% zijn gedaald, wat betekent dat de marges toenemen en het volume toeneemt, omdat auto’s worden geproduceerd en infrastructuur wordt uitgegeven.

Andere opmerkelijke redenen waarom hij optimistisch is over de aandelen, zijn onder meer de kracht van de vrije kasstroom van het bedrijf en het feit dat het op het punt staat een omvangrijk aandeleninkoopprogramma te lanceren. Het bedrijf met een waarde van 8,68 miljard dollar werd verhandeld tegen een K/W veelvoud van 4,47.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money