De inkomsten van Steel Dynamics staan op een historisch hoogtepunt

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur onderzoekt graag hoe bedrijven de uitdagingen oplossen, waarmee de wereld de komende decennia te maken zal krijgen.… lees meer.
on jan 26, 2022
  • Steel Dynamics maakte kwartaalcijfers bekend.
  • Op dinsdag herstelde het aandeel zich en herstelde het van intradag verliezen op maandag.
  • Beleggers dienen de herzieningen van de winstramingen in de gaten te houden.

Na de afsluiting van maandag begon Steel Dynamics, Inc. (NADAQ: STLD) aan een drukke week van staalinkomsten. Na maandag een herstel te hebben bereikt met andere zwaar getroffen staalaandelen, daalde het STLD aandeel dinsdagochtend licht. Terwijl Steel Dynamics in zijn winstverklaring beweerde dat alle tekenen wijzen op een solide vraag in 2022, zei het niet veel over de voorspellingen van staalprijzen.

De duurzaamheid van de onmiddellijke prijsbeweging van het aandeel op basis van de recent gepubliceerde cijfers en toekomstige winstverwachtingen zal echter grotendeels afhangen van het commentaar van het management op de winstoproep.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

STLD aandeelanalyse


Het aandeel STLD daalde dinsdagochtend met 1,5 procent tot 53,87 dollar. Het aandeel herstelde zich van intradag verliezen op maandag en eindigde op $ 54,70, een stijging van 4,3 procent. Dit kwam nadat het aandeel Steel Dynamics vorige week met 15,7 procent daalde en het 200-daags voortschrijdend gemiddelde doorbrak.

Sinds half augustus is de relatieve sterktelijn voor STLD aandelen, die zijn ontwikkeling ten opzichte van de S&P 500 registreert, duidelijk in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Dit deed twijfel rijzen over de mislukte uitbraakpoging van het bedrijf vanaf een cup-and-handle patroon vlak voor Thanksgiving.

Wat biedt de toekomst voor Steel Dynamics?

Hoewel Steel Dynamics dit jaar tot nu toe achterbleef bij de markt, vragen beleggers zich af wat de volgende stap van het aandeel zal zijn.

Er zijn geen gemakkelijke antwoorden op deze cruciale vraag, maar de winstprognose van het bedrijf is een betrouwbare maatstaf die beleggers kan helpen deze te beantwoorden. Dit omvat niet alleen de huidige consensus inkomstenramingen voor het (de) volgende kwartaal(en), maar ook hoe deze ramingen recentelijk zijn geëvolueerd.

Volgens empirische studies hebben marktbewegingen op korte termijn en veranderingen in de herzieningen van de winstramingen een substantieel verband. Beleggers kunnen zelf de herzieningen van de winstraming bijhouden of een beproefde beoordelingstool gebruiken; deze methode heeft een bewezen staat van dienst in het benutten van de kracht van herzieningen van winstramingen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money