Hier moet u op letten in de Tesla Q4 resultaten op woensdag

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 26, 2022
  • Tesla Inc zal vandaag haar Q4 resultaten rapporteren.
  • Jefferies analist legt uit waar beleggers op moeten letten in het winstrapport.
  • De aandelen van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's zijn in januari met 20% gedaald.

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) is deze maand 20% gedaald op de aandelenmarkt, maar de analist van Jefferies zegt dat een verbetering van 30% brutomarge en 15% EBIT-marge de aandelen op gang kunnen brengen.

Philippe Houchois ziet bijna 50% stijging in Tesla

Op CNBC’s “Worldwide Exchange” was Philippe Houchois het ermee eens dat de concurrentie voor Tesla was toegenomen, maar zei dat het tot nu toe geen grote bedreiging vormde voor de EV fabrikant.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Veel autofabrikanten lanceren sterke concurrenten, maar wat niet duidelijk is, is of hun producten daadwerkelijk het soort winstgevendheid kunnen genereren dat we bij Tesla zien, wat absoluut buiten de norm van de industrie is. En dan gaat het verhaal van Tesla in auto’s veel verder dan de auto’s.

Houchois beoordeelt Tesla op ‘kopen’ met een koersdoel van $ 1.400, wat vanaf hier iets minder dan 50% vertegenwoordigt. Eerder in januari gaf Tesla al een veelbelovende preview van het fiscale vierde kwartaal .

Tesla moet consistente groei en winstgevendheid rapporteren

Volgens de directeur van Jefferies moet Tesla bevestigen dat de versnelde groei en winstgevendheid die ze in het voorgaande kwartaal meldden niet slechts een eenmalige gebeurtenis was. Hij voegde toe:

De marge van Tesla was in het derde kwartaal vrijwel het dubbele van die van de rest van de industrie. Ze krijgen ook een extra cashboost van negatief werkkapitaal. Dus ik moet horen dat wat we in Q3 zagen geen toevalstreffer was; dat Tesla inderdaad die snelheid van groei en winstgevendheid heeft bereikt.

Hij verwacht dat Tesla de geruchten over vertragingen in Cybertruck “negatief zal bevestigen”. Updates over batterijen en volledig zelfrijdend (FSD), zei Houchois, zullen ook vanavond in focus blijven. Ook op woensdag noemde Research Affiliates Vitali Kalesnik Tesla een zeer opwindend bedrijf.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money