Ad

DE AFREKENING VOOR MEME COINS IS EINDELIJK HIER

Memeinated animation

DE VOLGENDE X100 PRESALE BEGINT BINNENKORT

KOOP NU

Top 4 safe-haven valuta om te kopen als de VIX stijgt

Door:
op Mar 8, 2022
Listen
  • De wereldwijde volatiliteit is de afgelopen maanden sterk gestegen.
  • De crisis in Oekraïne heeft tot deze problemen bijgedragen.
  • We identificeren de belangrijkste valuta's van veilige havens naarmate de VIX stijgt.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De wereldwijde volatiliteit is de afgelopen maanden goed gestegen. Als gevolg hiervan is de CBOE volatiliteitsindex sinds januari naar het hoogste niveau gesprongen vanwege de aanhoudende crisis in Europa. Dit zijn de beste veilige havenvaluta’s die beleggers kopen.

Amerikaanse dollar

Copy link to section

De Amerikaanse dollar is ‘s werelds reservevaluta, hoewel sommige analisten zich afvragen welke rol deze in de toekomst zal spelen. Daarom hebben beleggers de neiging zich in tijden van crisis in veiligheid te brengen. De Amerikaanse dollarindex is bijvoorbeeld naar het hoogste niveau in maanden gesprongen naarmate de vraag naar veilige havens aanhoudt.

Tegelijkertijd zijn er zorgen dat de Federal Reserve de komende maanden een agressievere houding zal aannemen. Dit nadat de VS vrijdag sterke werkgelegenheidscijfers publiceerden. Uit de gegevens bleek dat het land in februari meer dan 600.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidspercentage is gedaald tot ongeveer 3,8%.

De VS zal deze week de laatste inflatiegegevens publiceren en analisten verwachten weer een groot aantal. Daarom is er een kans dat de Fed, nu de prijzen stijgen, een agressievere toon zal omarmen.

Zwitserse frank

Copy link to section

De Zwitserse frank heeft dit jaar een sterke bullish trend doorgemaakt ten opzichte van belangrijke valuta’s. Het EUR/CHF paar daalde naar het laagste niveau sinds 2015. Dezelfde neerwaartse trend deed zich voor in andere paren zoals GBP/CHF en AUD/CHF.

Historisch gezien was de Zwitserse frank een goede veilige havenvaluta op de markt. Beleggers zijn er dol op vanwege de kracht van Zwitserse banken en het feit dat Zwitserland neutraal is gebleven in belangrijke kwesties. Het brak dit jaar zijn neutraliteitsstandpunt toen het besloot Rusland sancties op te leggen voor zijn invasie van Oekraïne.

Japanse yen

Copy link to section

Japan is de op twee na grootste economie ter wereld, na de VS en China. Het is ook een van de grootste wereldwijde exporteurs, waardoor de vraag naar de Japanse yen aanzienlijk sterk is.

Historisch gezien beschouwen beleggers de Japanse yen ook als een veilige havenvaluta vanwege de sterke investeringen die ze internationaal aanhoudt. Dit verklaart waarom valutaparen zoals de EUR/JPY, GBP/JPY en AUD/JPY zich de afgelopen maanden in een sterke bearish trend bevonden.

Australische dollar

Copy link to section

De Australische dollar kan ook worden gezien als een defensieve veilige havenvaluta vanwege de rol die grondstoffen spelen in zijn economie. Terwijl de crisis in Oekraïne is geëscaleerd, zijn de prijzen van belangrijke grondstoffen zoals koper, ijzererts, goud en aardgas allemaal gestegen. Dit komt de Australische dollar ten goede.

Ad

Geld verdienen met de stijgende & dalende koeren van USD, GBP en EUR? Handel in forexparen binnen enkele minuten bij onze best beoordeelde broker, eToro.

10/10