Redbox aandelen dalen 35% na de aankondiging van de overname

Door:
op mei 15, 2022
  • Het nieuwe gecombineerde bedrijf krijgt toegang tot misschien wel de beste onafhankelijke AVOD-platforms
  • RedBox-aandeelhouders krijgen een vaste ruilverhouding van ongeveer 0,087 gewone aandelen
  • De overeenkomst zal naar verwachting aan het begin van het derde kwartaal van het boekjaar 2022 rond zijn

Redbox Entertainment Inc ( NASDAQ: RDBX ), een entertainmentbedrijf van wereldklasse, heeft een definitieve fusieovereenkomst gesloten met Chicken Soup for the Soul Entertainment ( NASDAQ: CSSE ), een van de grootste operators van AVOD (advertentie-ondersteunde video-on-demand ) streamingdiensten, waarbij CSSE Redbox overneemt.

Door de aankondiging daalde het aandeel Redbox ongeveer 35%. De combinatie van deze twee bedrijven zal een topgeïntegreerd, direct-to-consumer, onafhankelijk mediaplatform creëren dat premium entertainment aanbiedt gericht op prijsbewuste klanten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Transactie details

Het gecombineerde bedrijf kunnen opschalen op het gebied van contentdistributie en -productie, met meer dan 38.000 kiosken in het hele land, een enorme contentbibliotheek, uitgebreide digitale mogelijkheden in PVOD, TVOD en AVOD, evenals toegang tot een enorm aantal consumenten, waaronder bijna veertig miljoen Redbox Perks leden.

Samen zal het nieuwe gecombineerde bedrijf toegang hebben tot misschien wel de beste onafhankelijke AVOD platforms in de branche.

Volgens de fusieovereenkomst, die door beide bedrijven is goedgekeurd door de BoD, krijgen de aandeelhouders van RedBox Entertainment Inc een vaste ruilverhouding van ongeveer 0,087 CSSE klasse A gewone aandelen per Redbox aandeel.

Na de afronding van de deal zullen de aandeelhouders van CSSE ongeveer 76,5% van de nieuwe gecombineerde onderneming bezitten. Aan de andere kant zullen de aandeelhouders van Redbox de rest van de ongeveer 23,5% controleren.

De overeenkomst zal naar verwachting aan het begin van het derde kwartaal van het boekjaar 2022 rond zijn, onder voorbehoud van de nodige gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuring.

Hoe voelt het management zich?

CSSE Chief Executive Officer en voorzitter William Rouhana Jr. zei:

Vandaag markeert een transformatief moment voor Chicken Soup for the Soul Entertainment en een buigpunt voor de door advertenties ondersteunde streaming-industrie… Onze overname van Redbox zal de schaalvergroting van ons bedrijf versnellen, omdat het complementaire teams en services combineert om de belangrijkste onafhankelijke AVOD van de streaming-industrie te creëren .

Redbox Chief Executive Officer, Galen Smith, zei:

Wij geloven dat Chicken Soup for the Soul Entertainment de ideale partner is voor Redbox. Door onze krachten te bundelen, zullen we de transitie van Redbox van een fysiek naar een snelgroeiend digitaal mediabedrijf versnellen en de enige entertainmentprovider zijn die echt van waarde is voor de consument.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld