Moet je de Palantir dip kopen omdat oversold omstandigheden het aandeel omhoog duwen?

Door:
op May 17, 2022
Listen
  • Het aandeel Palantir sloot vrijdag meer dan 13% hoger.
  • Het aandeel heeft tot nu toe meer dan de helft van zijn waarde verloren.
  • Palantir is momenteel oversold, maar handelt onder een belangrijke weerstandszone.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Palantir Technologies Inc. (NYSE:PLTR) had een turbulent jaar, met een verlies van 54,99% year-to-date. De meeste verliezen zijn in de afgelopen 30 dagen geleden, met een negatief rendement van ten minste 31% per maand.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Een gemengd winstrapport van vorige week was de oorzaak. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van 2022 een winst van 2 cent per aandeel. De winst overtrof ruimschoots de verwachtingen van 4 cent per aandeel. De omzet overtrof nog steeds de schattingen van $ 446 miljoen, terwijl het leidde tot een verdere stijging tot $ 470 miljoen.

Desalniettemin geldt Palantir als een missie kritieke naam. Toegenomen geopolitieke spanningen zullen de behoefte aan nationale inlichtingen en cyberbeveiliging vergroten. Palantir zal hiervan profiteren.

Toch denken we dat een verdere diversificatie naar commerciële verkoop essentieel zal zijn. Dit houdt verband met het feit dat overheidsinkomsten met een lagere groei de belangrijkste motor achter de groei van Palantir blijven.

Op Wall Street wordt Palantir van de 10 analisten beoordeeld als: kopen volgens twee, vasthouden volgens vijf en verkopen volgens drie van de analisten. Het betekent een gemengde rating omdat het aandeel probeert te ontsnappen aan de jaarlijkse dip. Maar welke kant gaat dat op?

Palantir ontsnapt aan dip, maar kan weerstand van $ 10 het tegenhouden

Copy link to section
Bron – TradingView

Technisch gezien handelt Palantir tegen de laagste prijs sinds de beursgang. Tegen een prijs van $ 8,34 staat het aandeel aan de bovenkant van een extreem oververkochte bodem van minder dan $ 7. De huidige RSI-waarde van 25 laat zien dat het aandeel zich nog steeds in het oversold gebied bevindt.

De recente stijgingen impliceren investeerders de dip te kopen. Desalniettemin denken we dat het aandeel een weerstand van $10 zal bereiken. Beleggers moeten wachten op een pauze daarboven, voordat een blijvend bullish momentum is begonnen.

Samenvatting

Copy link to section

Palantir heeft een gemengde rating op Wall Street. De zwakte van het aandeel werd versterkt door een gemengd winstrapport. Beleggers zouden moeten kopen na een pauze van meer dan $ 10.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Beurs Wereld