JD.com resultaten overtreffen schattingen

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi is een nieuwsverslaggever bij Invezz die de Amerikaanse aandelenmarkt verslaat. Ze woont in India maar volgt en analyseert… lees meer.
on mei 18, 2022
  • JD.com boekt winst per aandeel van $ 0,4
  • Netto-omzet van $ 37,8 miljard in Q1 2022
  • JD.Com ziet de statistieken voor gebruikersbetrokkenheid verbeteren

JD.Com (NYSE: JD) is met 9% gestegen nadat het bedrijf zijn financiële resultaten voor het kwartaal eindigend op 31 maart 2022 bekendmaakte. Het bedrijf had een omzet van $ 37,8 miljard, meer dan de consensusschattingen van $ 34,8 miljard. De winst per aandeel bedroeg $ 0,4 en versloeg de schattingen van analisten van $ 0,24.

Netto omzet van $ 137,8 miljard in Q1 2022

CEO Lei Xu zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De robuuste voorraad capaciteiten van JD.com en de technologie gedreven operationele efficiëntie ondersteunden onze solide prestaties tijdens het kwartaal, terwijl we een gezonde groei bleven realiseren in een uitdagende externe omgeving. Wat nog belangrijker is, we maken actief gebruik van onze kerncompetenties om lokale gemeenschappen en ondernemingen te ondersteunen in regio’s die zijn getroffen door de laatste Omicron-uitbraak.

De op technologie gebaseerde dienstverlener in de supply chain zag in het eerste kwartaal van 2022 een netto-inkomsten van $ 37,8 miljard, een stijging van 18% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Het eerste kwartaal van 2022 had een netto-inkomsten uit diensten van $ 5,6 miljard, een stijging van 26,3% op jaarbasis.

Voor het eerste kwartaal van 2022 bedroeg het nettoverlies dat toe te schrijven is aan gewone aandeelhouders $ 0,5 miljard, vergeleken met een nettowinst van RMB 3,6 miljard een jaar geleden. Het niet-GAAP nettoresultaat toe te schrijven aan gewone aandeelhouders bedroeg $ 0,6 miljard, tegenover RMB 4,0 miljard in het eerste kwartaal van 2021.

Het bedrijf had een verwaterd nettoverlies per ADS van $ 0,30 tijdens het kwartaal, vergeleken met het netto-inkomen per verwaterde ADS van RMB 2,25 in het eerste kwartaal van 2021. Aan de andere kant was het niet-GAAP verwaterde netto-inkomen per ADS $ 0,4 vergeleken met RMB 2,47 in Q1 2021.

Xu voegde toe:

Al onze medewerkers zetten zich in om onze sociale verantwoordelijkheden na te komen en worden aangemoedigd door het toenemende vertrouwen dat klanten en zakenpartners in ons stellen. We zullen onze vastberadenheid, veerkracht en toewijding blijven tonen om bij te dragen aan de samenleving.

JD.Com ziet de statistieken voor gebruikersbetrokkenheid verbeteren.

Jaarlijkse actieve gebruikersaccounts stegen met 16,2% tot 580,5 miljoen in de 12 maanden eindigend op 31 maart 2022, een stijging van 499,8 miljoen vergeleken met het voorgaande jaar.

Chief Financial Officer Sandy Xu merkte op:

We zijn blij om te zien dat de statistieken voor gebruikersbetrokkenheid blijven verbeteren, wat ons versterkte merkimago en uitgebreide consumentenbewustzijn aantoont. We hebben een gedisciplineerd beleid voor financiële controle ingevoerd en daarbij kosten noch moeite gespaard om onze consumenten en zakenpartners in deze uitdagende tijd te ondersteunen. Vooruitkijkend zullen we onze bedrijfsstrategieën blijven uitvoeren en ons de komende jaren concentreren op het leveren van duurzame groei van hoge kwaliteit.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10